Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι του YPG βομβάρδισαν την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Οι Κούρδοι του YPG βομβάρδισαν την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι κουρδικές δυνάμεις του YPG στη Συρία επιτέθηκαν σε προπύργια του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, στο Χαλέπι και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ράκα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές το Σάββατο.

Οι κουρδικές δυνάμεις του YPG βομβάρδισαν το αρχηγείο της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα στην ύπαιθρο του Χαλεπιού. Τουλάχιστον έξι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

“Εξαπολύσαμε επίθεση σε ένα από τα κυρίως προπύργια των τρομοκρατών της Αλ Νούσρα στο Χαλέπι το Σάββατο”, δήλωσε εκπρόσωπος του YPG στο ARA News.

“Πυρά βαρέως πυροβολικού και όλμοι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, από την οποία καταστράφηκαν τρία οχήματα της Αλ Νούσρα και ένα κέντρο διαβιβάσεων”, είπε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι τα πτώματα 6 τζιχαντιστών βρέθηκαν μετά την επίθεση και 8 ακόμα τζιχαντιστές που τραυματίστηκαν πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Επίσης το Σάββατο, μάχες ξέσπασαν μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων του YPG και των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στην πόλη Αΐν Ισσά στην επαρχία της Ράκα.

“Οι μάχες ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεών μας και των τρομοκρατών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο χωριό Αμπντούλ Ραζάκ ανατολικά της Αΐν Ισσά με πολλά πυρά πυροβολικού”, δήλωσε το μέλος του YPG Σαρχάντ Αμπάς στο ARA News σε τηλεφωνική επικοινωνία.

“Τρεις τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν και δύο ακόμα αιχμαλωτίστηκαν στη μάχη του Σαββάτου”, είπε ο Αμπάς, προσθέτοντας ότι οι αιχμάλωτοι θα χρησιμοποιηθούν για να ανταλλαχθούν με ακτιβιστές που συνελήφθησαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα.

Σχετικά άρθρα