Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστής σχεδίαζε χτύπημα σε Τεκτονική Στοά στο Μιλγουόκι

Τζιχαντιστής σχεδίαζε χτύπημα σε Τεκτονική Στοά στο Μιλγουόκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθεροτεκτονισμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Μιλγουόκι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Ένας μουσουλμάνος από το Μιλγουόκι σχεδίαζε να επιτεθεί σε ένα Τεκτονικό Μέγαρο οπλισμένος με αυτόματο όπλο και να σκοτώσει τουλάχιστον 30 Τέκτονες ώστε να δείξει στον κόσμο “ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους μουσουλμάνους”.

Ο 23χρονος Σάμι Μοχάμεντ Χαμζέχ (Samy Mohamed Hamzeh), που συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατείχε παρανόμως ένα αυτόματο όπλο και πιστόλια που δεν ήταν δηλωμένα στο όνομά του, είναι ο μουσουλμάνος που σχεδίαζε να επιτεθεί σε Τεκτονικό Μέγαρο του Μιλγουόκι.

Σύμφωνα με το FBI ο Χαμζέχ αρχικά σχεδίαζε να ταξιδέψει στο Ισραήλ, τον Οκτώβριο, και να εξαπολύσει επίθεση μοναχόλυκου τζιχαντιστή ενάντια σε Ισραηλινούς στρατιώτες και πολίτες στη Δυτική Όχθη. Ωστόσο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο εξαιτίας “οικονομικών και οικογενειακών λόγων” και από τότε άρχισε να σχεδιάζει μια επίθεση μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Χαμζέχ έπεσε σε παγίδα γιατί συζήτησε τα σχέδιά του με δύο άνδρες που ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότες του FBI.

Ο Χαμζέχ και οι δύο πληροφοριοδότες του FBI, που υποκρίνονταν τους ομοϊδεάτες τζιχαντιστές στον Χαμζέχ, πήγαν σε ένα πεδίο βολής στις 19 Ιανουαρίου και έκαναν σκοποβολή μαζί με τον ύποπτο. Στη συνέχεια, και οι τρεις μαζί, επισκέφτηκαν ένα Τεκτονικό Μέγαρο στο Μιλγουόκι.

Ποιο ακριβώς τεκτονικό κτίριο επισκέφθηκαν δεν έχει ανακοινωθεί αν και η Μεγάλη Στοά του Μιλγουόκι γνωρίζει. Στο Γουισκόνσιν λειτουργούν 180 τεκτονικές στοές με 11.000 μέλη.

Ο Φρανκ Στράμπλ, Μέγας Διδάσκαλος του Γουισκόνσιν, αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι ο Τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία αλλά ανθρωπιστική οργάνωση, δήλωσε στο Fox News:

“Οι τέκτονες ανήκουν σε έναν οργανισμό που βοήθησε να κτιστεί αυτή η χώρα”, είπε ο Μέγας Διδάσκαλος και συνέχισε: “Μπορώ να αντιληφθώ από αυτή την οπτική, ότι όποιος είναι ενάντια στη χώρα μας θα μπορούσε να μας στοχοποιήσει”.

Μεταξύ 19 και 20 Ιανουαρίου 2016 ο Χαμζέχ συζήτησε με τους πληροφοριοδότες τα σχέδια του να επιτεθεί σε τεκτονικό κτίριο. Μάλιστα τους ζήτησε δύο ακόμα αυτόματα όπλα και σιγαστήρες.

Το σχέδιό του προέβλεπε ότι ένας θα έμενε στην είσοδο του Τεκτονικού Μεγάρου ενώ οι άλλοι δύο θα εισέρχονταν στο εσωτερικό του και θα σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Στη συνέχεια θα αποχωρούσαν από το σημείο της επίθεσης σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

“Σας λέω ότι εάν το εκτελέσουμε θα γίνει είδηση παγκοσμίως… Όλοι οι μουτζαχεντίν θα συζητάνε για αυτό και θα είναι υπερήφανοι για εμάς”, είπε ο Χαμζέχ στους δύο πληροφοριοδότες.

“Ελπίζω να σκοτώσω τουλάχιστον 30 ανθρώπους, επειδή 30 νεκροί θα τρομοκρατήσουν τον κόσμο και όλοι θα μάθουν ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους μουσουλμάνους”.

“Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το Ισλάμ, νέοι άνδρες μαζί να υπερασπιστούμε το Ισλάμ, αυτό είναι, αυτή είναι η πρόθεσή μας”.

Οι δύο πληροφοριοδότες συναντήθηκαν με τον Χαμζέχ τη Δευτέρα για να του παραδώσουν τα όπλα που ζήτησε, δηλαδή δύο αυτόματα και ένα σιγαστήρα. Ο Χαμζέχ πλήρωσε για τα όπλα και για τον σιγαστήρα σε μετρητά και τα έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Τότε τον έπιασαν οι πράκτορες του FBI.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο Χαμζέχ ήταν μοναχόλυκος και δεν είχε συνεργούς, ούτε είναι δικτυωμένος με κάποιο οργανωμένο παρακλάδι τζιχαντιστών. Ωστόσο, οι τεκτονικές στοές σε όλες τις ΗΠΑ έχουν τεθεί πλέον σε συναγερμό.

Οι τέκτονες, ως οι δημιουργοί του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, βρίσκονται διαχρονικά στο στόχαστρο τόσο ακροδεξιών κύκλων όσο και των φανατικών διαφόρων θρησκειών. Οι τζιχαντιστές, που εχθρεύονται τον Ορθό Λόγο και τον δυτικό (ελληνογενή) πολιτισμό, είναι αναμενόμενο να μισούν τους τέκτονες.

Σχετικά άρθρα