Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

790 τζιχαντιστές από τη Γερμανία έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

790 τζιχαντιστές από τη Γερμανία έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των εθελοντών ισλαμιστών που φεύγουν από τη Γερμανία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή συνεχώς αυξάνεται, ενώ ανησυχούν σοβαρά για τους εκπαιδευμένους και βετεράνους τζιχαντιστές που επιστρέφουν στη Γερμανία από τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο αριθμός των προερχόμενων από τη Γερμανία τζιχαντιστών έχει φτάσει στους 790 ανθρώπους, ενώ τον Οκτώβριο του 2015 ήταν στους 750. Από όλους αυτούς το 1/3 έχει επιστρέψει στη Γερμανία και θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις σε γερμανικό έδαφος.

Η Γερμανία μέχρι στιγμής δεν έχει χτυπηθεί από το Ισλαμικό Κράτος. Τα μόνα έκτροπα ήταν οι μαζικές επιθέσεις σε εκατοντάδες γυναίκες την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που αποδόθηκαν σε αιτούντες άσυλο κυρίως από τη βόρεια Αφρική.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει διακηρύξει επίσημα ότι “επιστρέφει” τους τζιχαντιστές του στις χώρες της Δύσης και τους διατάζει να συστήσουν πυρήνες εν ύπνω, οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν μόνο όταν διαταχθούν από την ηγεσία της οργάνωσης.

Για αυτό και οι Γερμανοί είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για όσους επιστρέφουν από τη Συρία, επειδή τους θεωρούν δικαιολογημένα ικανούς να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή προκαλώντας πολύνεκρα μακελειά όπως στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Η σφηκοφωλιά των τζιχαντιστών παραμένει το Βέλγιο και συγκεκριμένα οι Βρυξέλλες. 440 τζιχαντιστές έχουν ταξιδέψει από το Βέλγιο στη Μέση Ανατολή και από αυτούς οι 130 έχουν επιστρέψει.

Σχετικά άρθρα