Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τίναξαν στον αέρα τον “υπουργό Άμυνας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Τίναξαν στον αέρα τον “υπουργό Άμυνας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο Τζαλάλ Χαμντάν Αλ Ναάμα (Jalal Hamdan Al Naama), “υπουργός Άμυνας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή του δυτικού Συνασπισμού κοντά στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ.

Μαχητικό αεροπλάνο χτύπησε ένα κτίριο στα περίχωρα της Μοσούλης την ώρα που μέσα σε αυτό συνεδρίαζαν 20 ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το απόγευμα της Πέμπτης.

Και οι 20 υψηλόβαθμοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο Αλ Ναάμα.

“Η επιδρομή είχε στόχο κτίριο στο προάστιο Αλ Χαντρ της Μοσούλης, στο οποίο συνεδρίαζαν ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Οι σύμμαχοι γνώριζαν για τη συνάντηση. Περίμεναν μέχρι όλοι οι συμμετέχοντες να εισέλθουν στο κτίριο και στη συνέχεια εξαπέλυσαν την επίθεση. Από το χτύπημα ολόκληρο το κτίριο κατέρρευσε σκοτώνοντας όλους όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό του”, δήλωσε μια πηγή.

Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στόχο όλα τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τα καθαρίζουν τον έναν μετά τον άλλον.

Μερικές ημέρες πριν άλλη αεροπορική επιδρομή του Συνασπισμού χτύπησε στόχο στα περίχωρα της Τικρίτ, στο Ιράκ, σκοτώνοντας 3 σημαντικούς ηγέτες των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα