Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Διασπάστηκαν” οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές στο Χαλέπι

“Διασπάστηκαν” οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Φαϊλάκ Αλ Σαμ, Χαλέπι,

Η συριακή ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση Φαϊλάκ Αλ Σαμ (Faylaq al Sham) ανακοίνωσε την Παρασκευή την συνένωση της με οχτώ ακόμα ένοπλες οργανώσεις στην επαρχία του Χαλεπίου.

Όπως ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτηση της στο Twitter, επιθυμεί να συνενώσει “επαναστατικές μονάδες” σε ένα φορέα, οποίος θα είναι στρατιωτικά και διοικητικά ισχυρότερος και θα αποκαλείται Βόρεια Ταξιαρχία.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Φαϊλάκ Αλ Σαμ αποχώρησε από τη τζιχαντιστική συμμαχία Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) που επιχειρεί στα βορειοδυτικά της Συρίας ώστε να ανασυντάξει τις δυνάμεις της γύρω από το Χαλέπι, όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κλιμάκωναν τις επιθέσεις τους.

Η Φαϊλάκ Αλ Σαμ αποχώρησε από τη τζιχαντιστική τουρκόφιλη συμμαχική δύναμη που αυτοαποκαλείται Στρατός της Κατάκτησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οργανώσεων το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και η Άχραρ Αλ Σαμ (επίσης συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα).

Ο υποστηριζόμενος και εξοπλιζόμενος από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία Στρατός της Κατάκτησης κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ το 2015.

Σχετικά άρθρα