Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τη Συρία με τις… ευχές του Τζον Κέρι

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τη Συρία με τις… ευχές του Τζον Κέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενεύη, Ελβετία, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Τζον Κέρι,

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναμένει οι εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης της Συρίας που θα λάβουν μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες, που ξεκίνησαν χθες στη Γενεύη υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να επιδείξουν καλή πίστη και να επιτευχθεί ταχεία πρόοδος, δήλωσε με ανακοίνωση του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

“Οι ΗΠΑ αναμένουν επιπλέον πως και οι δύο πλευρές θα συμμετάσχουν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις επιδεικνύοντας καλή πίστη και να πετύχουν γρήγορη και μετρήσιμη πρόοδο στις επόμενες μέρες” τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Οι συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής στη Γενεύη, με τη συνάντηση που είχε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα με την αντιπροσωπεία του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ παρότρυναν την συριακή κυβέρνηση και τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης να λάβουν μέρος στις συζητήσεις.

Η συριακή αντιπολίτευση που συνεδριάζει εδώ και τέσσερις ημέρες στο Ριάντ, αποφάσισε τελικά χθες ότι θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμο μέλος της.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) θα στείλει στην Ελβετία μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από “30-35 πρόσωπα”.

Ο ο ντε Μιστούρα τόνισε ότι ελπίζει οι συνομιλίες του με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να ξεκινήσουν την Κυριακή.

Σχετικά άρθρα