Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανάρχισαν τα ανθελληνικά δημοσιεύματα οι Γερμανοί…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σκόπια, Συνθήκη Σένγκεν,

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel κυκλοφορεί με τίτλο «Τα Σκόπια κλείνουν τα σύνορα προς την Ελλάδα». Στο γερμανικό περιοδικό γίνεται επίκληση πληροφοριών από την τοπική αστυνομία.

Όπως αναφέρει το «Spiegel-Online», τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων είναι κλειστά από νωρίς το απόγευμα. «Η Σερβία δεν επιτρέπει πλέον να περάσει κανείς από τα Σκόπια. Και οι δύο χώρες βρίσκονται, μαζί με την Σλοβενία και την Κροατία, ως χώρες-τράνζιτ, στην Βαλκανική Οδό.

Ενισχυμένοι συνοριακοί έλεγχοι κατά την έλευση προς Σλοβενία και Ουγγαρία οδήγησαν σε συμφόρηση των προσφύγων κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού», εξηγεί το περιοδικό και επισημαίνει ότι «μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ συζητείται αυτή τη στιγμή αν πρέπει μελλοντικά να φυλαχθούν τα σύνορα των Σκοπίων προς την Ελλάδα», γράφει το περιοδικό.

Η Ελλάδα «κατηγορείται ότι δεν φυλάσσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα προς την Τουρκία, κατηγορία την οποία απορρίπτει με ενόχληση», καταλήγει το δημοσίευμα στο γνώριμο ύφος που μας έχουν συνηθίσει από την αρχή της οικονομικής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι αρχές των Σκοπίων επέτρεψαν εκ νέου τη διέλευση προσφύγων μέσω της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής. Η διέλευση είχε διακοπεί από το μεσημέρι λόγω ανάλογης συμφόρησης των συνόρων της γειτονικής χώρας με τη Σερβία.

Σχετικά άρθρα