Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Πολωνία δεν θέλουν τους πρόσφυγες ούτε ζωγραφιστούς!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πολωνία, Πρόσφυγες,

Η Πολωνία είναι μία χώρα από τις πολλές του πρώην ανατολικού μπλοκ, που οι πολίτες της πήγαν μετανάστες μαζικά μετά την πτώση του, αλλά αυτό δεν τους έκανε ανθρώπους.

To 53% των Πολωνών τάσσεται ενάντια στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα τους, ανεξαρτήτως από πού προέρχονται. Το 63% είναι εναντίον των προσφύγων ειδικά από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CBOS από 7 έως 14 Ιανουαρίου.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.063 ανθρώπων, και κατέδειξε ότι το 37% θα αποδεχόταν την «προσωρινή υποδοχή» προσφύγων ωσότου να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Μόλις το 4% τάσσεται υπέρ της υποδοχής τους στην Πολωνία άνευ όρων.

Τα ποσοστά αυτά είναι πρακτικά αμετάβλητα από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο «αντισυστημικός» βουλευτής Πάβελ Κούκιζ, ηγέτης του τρίτου ισχυρότερου κόμματος στο πολωνικό κοινοβούλιο, πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με το σχέδιο ανακατανομής των προσφύγων που έχει προταθεί από την ΕΕ.

Το συντηρητικό κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για την υποδοχή προσφύγων, ωστόσο θα τηρήσει τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει η προηγούμενη, φιλελεύθερη κυβέρνηση να υποδεχθεί 7.000 σε εθελοντική βάση και όχι στο πλαίσιο της ανακατανομής που εισηγήθηκε η ΕΕ.

Σχετικά άρθρα