Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στη Χομς: Βίντεο σοκ με έκρηξη την ώρα που μάζευαν τραυματίες και νεκρούς

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα Τρίτη στην πόλη Χομς της Συρίας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων.

Σε 30 ανέρχονται οι νεκροί και περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Χομς, την οποία ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, στην κεντρική Συρία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο κυβερνήτης της Χομς διευκρίνισε ότι η πρώτη επίθεση έγινε με αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αμέσως μετά ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, την οποία επικαλείται το Ρόιτερς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται και αυτό τον κυβερνήτη της Χομς, τον Ταλάλ Μπαράζι, μετέδωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε όταν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί κοντά έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της πρώτης επίθεσης. Σύμφωνα με τον Μπαράζι, μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αξιωματικοί των συριακών δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα