Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά νικά το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο – πρώτη γραμμή)

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά νικά το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο – πρώτη γραμμή)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρεπουμπλικανική Φρουρά, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σε νέο βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο στις 24 Ιανουαρίου ο στρατός της Συρίας, βλέπουμε άνδρες της περιβόητης Ρεπουμπλικανικής Φρουράς να μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τα πλάνα καταγράφουν τους στρατιώτες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς να νικάνε τους τζιχαντιστές και να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους έπειτα από σκληρές μάχες.

Ενδιαφέρον έχουν και οι εικόνες των νεκρών τζιχαντιστών, οι οποίοι φοράνε γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικά, τα οποία δεν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν γιατί τους πρόλαβε ο θάνατος.

isis_jihadi_suicide

Στο τέλος του βίντεο βλέπουμε μια ομάδα κυβερνητικών στρατιωτών της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς να μάχεται επίμονα και να αναγκάζει σε παράδοση τους αντίπαλούς της τζιχαντιστές.

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά είναι οι “Πραιτωριανοί” της κυβέρνησης Άσαντ, η Προεδρική Φρουρά. Μόνο που δεν αποτελούν μια “διακοσμητική” δύναμη, όπως οι περισσότερες προεδρικές φρουρές στη Δύση, είναι μια μάχιμη ελίτ δύναμη από αφοσιωμένους στρατιωτικούς.

Θα παρατηρήσατε και στο βίντεο εξάλλου ότι αρκετοί από τους στρατιώτες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς δεν είναι παιδαρέλια.

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά πριν την έναρξη του πολέμου στη Συρία είχε μάχιμη δύναμη 25.000 ανδρών.

Ήταν η μόνη στρατιωτική δύναμη που μπορούσε να στρατοπεδεύει μέσα στη Δαμασκό και ουσιαστικά αποτελεί και τη φρουρά της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, με την εξάπλωση του τζιχάντ (ιερού πολέμου) στη γη της Συρίας, μονάδες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς μάχονται και σε άλλα μέτωπα, όπου χρειάζονται καλά εκπαιδευμένοι και σκληροτράχηλοι πολεμιστές αφοσιωμένοι στην κυβέρνηση για να δώσουν τις πιο δύσκολες μάχες.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα