Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε αρχηγεία των Κούρδων στη Χασάκα

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε αρχηγεία των Κούρδων στη Χασάκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν την Κυριακή πολλές επιθέσεις με στόχους αρχηγεία των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοανατολική Συρία, στην επαρχία της Χασάκα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν ένα αρχηγείο των SDF (που ως κορμό έχουν τους Κούρδους του YPG) κοντά στην πόλη Αλ Χαούλ (Al Hawl), δίπλα στα σύνορα με το Ιράκ.

Τουλάχιστον δύο στρατιώτες των SDF σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό και ακόμα πέντε τραυματίστηκαν.

“Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας μας νότια της πόλη Αλ Χαούλ, που απελευθερώθηκε από την κουρδοαραβική συμμαχία πριν από 3 μήνες. Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα βόμβες και πυρά πυροβολικού στην επίθεσή τους”, είπε ο Ντιτζγουάρ Αλ Κούρντι, Κούρδος μέλος των SDF.

Επίσης την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε και στα αρχηγεία των κουρδικών δυνάμεων του YPG κοντά στο όρος Αμπντουλαζίζ, στην ύπαιθρο της επαρχίας της Χασάκα.

Αρχικά οι τζιχαντιστές έκαναν μια επίθεση αυτοκτονίας και στη συνέχεια ξέσπασε μάχη μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των τζιχαντιστών, οι οποίοι προσπαθούσαν να εισχωρήσουν στα χωριά που κρατάνε οι Κούρδοι γύρω από το όρος Αμπντουλαζίζ.

Σε αυτή τη μάχη οι τζιχαντιστές είχαν τέσσερις νεκρούς ενώ οι Κούρδοι έχασαν έναν αντάρτη και δύο ακόμα τραυματίστηκαν.

Οι περιοχές αυτές που δέχτηκαν τις επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τους Κούρδους με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα