Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Εμπόδια στην τελική ευθεία για την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μόσχα και Ουάσιγκτον βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμβιβασμού σχετικά με τους συμμετέχοντες στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Συρίας που έχουν οριστεί να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Δύο ξεχωριστές αντιπροσωπείες συριακής αντιπολίτευσης αναμένεται να κληθούν στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ της Συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έχουν ήδη αναβληθεί λόγω διαφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, οι οποία δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ποιες αντιπολιτευτικές ομάδες θα εκπροσωπήσουν της αντιπολίτευσης.

Οι συνομιλίες που διοργανώνονται είναι μια προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στον πενταετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει τη συμμετοχή του μπλοκ ισλαμιστών πολιτοφυλακών Jaysh al-Islam (Στρατός του Ισλάμ) κάτι στο οποίο η Μόσχα αντιτίθεται σθεναρά . Η Ρωσία επιμένει στα πολιτικά πρόσωπα που θεωρεί πιο μετριοπαθή, όπως τον Qadri Jamil, πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Συρίας, και τον Saleh Muslim, συν-επικεφαλής της συριακής Κουρδικής οργάνωσης PYD, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις.

Ένας συμβιβασμός μπορεί να επιτευχθεί όμως, αν η Μόσχα συμβιβαστεί με την παρουσία του Jaysh al-Islam στο τραπέζι των συνομιλιών. Σε αντάλλαγμα, η Ουάσιγκτον δεν θα αντιταχθεί να κληθεί μια ξεχωριστή αντιπροσωπεία συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις Δυτικούς διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά άρθρα