Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Τρίζει η καρέκλα της Μέρκελ από το “χάιδεμα” στους πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Άνγκελα Μέρκελ, Αυστρία, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος της Μέρκελ προκάλεσε η δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος στην Ρηνανία – Βεστφαλία η οποία ζήτησε τη δημιουργία συνοριακών κέντρων στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η πρόταση αυτή έρχεται να προκαλέσει μεγαλύτερο πονοκέφαλο στη γερμανίδα καγκελάριο η οποία δέχεται πλέον αληθινά πυρά εκ των έσω.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ στη Ρηνανία, « το plan B» όπως το χαρακτήρισε θα δώσει τη δυνατότητα γρηγορότερων ελέγχων των μεταναστών και προσφύγων ώστε να απομακρύνονται γρήγορα όσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στη Γερμανία.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι θεωρεί σωστό το σχέδιο της Μέρκελ για εγκατάσταση προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η πρόταση, που διανεμήθηκε στους βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ (CDU) αποτυπώνει τον εκνευρισμό που παρατηρείται μεταξύ των βουλευτών σχετικά με την αργοπορία της ΕΕ να λύσει επιτέλους το προσφυγικό ώστε να σταματήσει η ροή των χιλιάδων προσφύγων που κατακλύζουν τη Γερμανία.

Μέχρι στιγμή 1,1 εκ πρόσφυγες έχουν φτάσει στη χώρα γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το εάν οι κρατικές δομές είναι ικανές να αντέξουν αυτό το βάρος με τα ποσοστά εγκληματικότητας να αυξάνονται και τα αντίστοιχα της ασφάλεια των πολιτών να μειώνονται δραματικά.

Δημοσκόπηση της Κυριακάτικης Bild δείχνει ότι η δημοτικότητα της κυβέρνησης Μέρκελ (CDU/CSU) έχει πέσει κατά 2 μονάδες από τη περασμένη εβδομάδα δηλαδή στο 36%.

Την ίδια στιγμή το αριστερό κόμμα Alternative for Germany (AfG) κέρδισε μία μονάδα φτάνοντας στο 10% ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν επίσης μία μονάδα φτάνοντας στο 25%.

«Η Μέρκελ βιώνει μια εποχή απομόνωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters τονίζοντας ότι κι αυτή από την πλευρά της ασκεί πιέσεις προς τις Βρυξέλλες.

Η εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ στη Ρηνανία πάντως υποστήριξε ότι χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Τουρκία θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω ώστε να δημιουργήσουν κέντρα καταγραφής προσφύγων.

Σχετικά άρθρα