Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι λένε ότι ο Άσαντ “έστειλε” τον βομβιστή στον Οβελίσκο του Θεοδοσίου

Οι Τούρκοι λένε ότι ο Άσαντ “έστειλε” τον βομβιστή στον Οβελίσκο του Θεοδοσίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κωνσταντινούπολη, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Όσο η Τουρκία απομονώνεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας της τζιχαντιστικής πολιτικής της ισλαμιστικής κυβέρνησής της, τόσο η τουρκική προπαγάνδα “ξεφεύγει” σε θεωρίες συνωμοσίας για εσωτερική κυρίως κατανάλωση.

Η τουρκική εφημερίδα Aksam ισχυρίζεται ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης, στον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, είχε επικοινωνήσει προηγουμένως με τις μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης της Συρίας.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας Ναμπίλ Αλ Φαντχλί (Nabil Al Fadhli) ήταν σε απευθείας και διαρκή επαφή με ένα πρόσωπο με καταγωγή από το Χαλέπι, τον Ιμπραήμ Αχμέντ Ιμπραήμι (Ibrahim Ahmed Ibrahimi).

Ο βομβιστής συντονιζόταν με τον Ιμπραήμι απευθείας και μάλιστα έρευνα στις τηλεφωνικές του κλήσεις έδειξε ότι είχε επικοινωνήσει και με το Γενικό Προξενείο της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ιμπραήμι με τη σειρά του μίλησε με έναν πράκτορα της Συρίας και του έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη βομβιστική επίθεση. Επίσης έκανε και έναν αριθμό τηλεφωνημάτων στη Συρία, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας έχει ανακοινώσει ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη είχε δηλωθεί στις τουρκικές Αρχές ως πρόσφυγας και ότι δεν συμπεριλαμβανόταν ως ύποπτος τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι τουρκικές Αρχές μετά τη βομβιστική επίθεση προσπάθησαν να συνδέσουν την τρομοκρατική ενέργεια με τη Ρωσία. Φαίνεται ότι αυτό το “σενάριο” δεν τους βγήκε και τώρα επιχειρούν να βάλουν την κυβέρνηση της Δαμασκού στο κάδρο.

Και όλα αυτά ενώ όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται πίσω τόσο από την Αλ Κάιντα στη Συρία όσο και από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα