Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος φυγαδεύει ηγετικά στελέχη του σε Λιβύη και Υεμένη

Το Ισλαμικό Κράτος φυγαδεύει ηγετικά στελέχη του σε Λιβύη και Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Υεμένη,

Εξαιτίας των στοχευμένων βομβαρδισμών των ΗΠΑ, που σκοτώνουν συνεχώς ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να μεταφέρουν πολλούς από τους εμίρηδές τους που βρίσκονται στο Ιράκ, στους θύλακες που έχει δημιουργήσει η οργάνωση στη Λιβύη και στην Υεμένη, θεωρώντας ότι εκεί τα πρωτοπαλίκαρα της θα κινδυνεύουν λιγότερο.

Μιλώντας στο ARA News ο επικεφαλής του δικτύου ακτιβιστών δημοσιογράφων της επαρχίας της Νινευή στο Ιράκ, Ρααφάτ Αλ Ζαράρι, είπε ότι ένας σημαντικός αριθμός εμίρηδων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν φύγει από το Ιράκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

“Περισσότερα από 20 ηγετικά στελέχη της οργάνωσης έφυγαν με προορισμό τα προπύργια της οργάνωσης στην Υεμένη και στη Λιβύη”, δήλωσε ο Αλ Ζαράρι επικαλούμενος ως πηγή του στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη.

“Η οργάνωση προσπαθεί να αποφύγει τον χαμό περισσότερων υψηλόβαθμων οπλαρχηγών της από τις αεροπορικές επιδρομές του δυτικού Συνασπισμού” είπε, προσθέτοντας ότι παράλληλα με αυτές τις μετακινήσεις η οργάνωση επιχειρεί και να δυναμώσει την παρουσία της σε Υεμένη και Λιβύη.

Η απόφαση για… μεταθέσεις εμίρηδων λήφθηκε μετά από στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ τους τελευταίους μήνες που σκότωσαν αρκετούς ηγέτες της οργάνωσης.

Σχετικά άρθρα