Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες μαρτυρίες από ερωτικές σκλάβες: Οι τζιχαντιστές βίαζαν 12χρονη δίχως έλεος!

Νέες μαρτυρίες από ερωτικές σκλάβες: Οι τζιχαντιστές βίαζαν 12χρονη δίχως έλεος!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βιασμός, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Νέες μαρτυρίες γυναικών που είχαν πιαστεί αιχμάλωτες από το Ισλαμικό Κράτος και χρησιμοποιήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες από τους τζιχαντιστές ήλθαν στο φως της δημοσιότητας και συνεχίζουν να σοκάρουν.

Τον Αύγουστο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, όπου ζουν οι Κούρδοι Γιαζίντι, που είναι ζωροαστριστές.

Οι τζιχαντιστές έσφαξαν χιλιάδες άνδρες και ηλικιωμένους των Γιαζίντι, ενώ συνέλαβαν περίπου 5.000 γυναίκες και κορίτσια της θρησκευτικής μειονότητας, που οι τζιχαντιστές θεωρούν “παγανιστές” και “σατανιστές”, για σκλάβες.

Πολλές από τις σκλάβες αυτοκτόνησαν για να γλιτώσουν την ατίμωση. Αρκετές κατάφεραν να διαφύγουν και από αυτές μάθαμε τις φρίκες που υπέστησαν στα χέρια των παρανοϊκών βιαστών τους. Ακόμα 3.000 γυναίκες παραμένουν ερωτικές σκλάβες στα χέρια της οργάνωσης.

Ο Ιρακινός φωτογράφος Σεϊβάν Σαλίμ (Seivan Salim), κατέγραψε ορισμένες από τις μαρτυρίες γυναικών Γιαζίντι που διέφυγαν από τους τζιχαντιστές.

Η Πέρλα πιάστηκε αιχμάλωτη όταν ήταν 21 ετών και κρατήθηκε από τους τζιχαντιστές για 10 ολόκληρους μήνες ως ερωτική σκλάβα.

Μεταφέρθηκε με ακόμα 400 κορίτσια στη Συρία, στα προπύργια της οργάνωσης.

“Ο άνδρας που με διάλεξε ήταν πολύ αγριεμένος. Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει. Έλεγε ότι θα με βοηθούσε να βρω την οικογένειά μου, στον… άλλο κόσμο”.

“Του είπα ότι εάν γνώριζε ότι οι δικοί μου ήταν νεκροί, τότε έπρεπε να σκοτώσει και εμένα. Μας είχε κλείσει σε μια φάρμα και δεν τρώγαμε για τίποτα επί 8 ημέρες”.

Πριν πουληθεί κατάφερε να αποδράσει.

Μια άλλη κοπέλα, που επίσης κρατήθηκε για 10 μήνες, περιέγραψε πώς φέρονταν οι τζιχαντιστές στις γυναίκες που είχαν μωρά μαζί τους.

Διηγήθηκε ότι οι τζιχαντιστές έδιναν στις γυναίκες που είχαν μωρά μόνο ένα αβγό για να τα ταΐσουν ολόκληρη την ημέρα.

Στην ουσία καταδίκαζαν τα μωρά σε ασιτία, αφού κανένα μωρό δεν μπορεί να ζήσει με ένα αβγό την ημέρα.

“Την πρώτη νύχτα 9 κορίτσια προσπάθησαν να αποδράσουν. Έδεσαν τα ρούχα τους για να φτιάξουν σχοινί, το έριξαν από ένα παράθυρο και προσπάθησαν να κατέβουν. Τις πήραν όμως οι τζιχαντιστές είδηση και τις έπιασαν”.

“Στη συνέχεια μας έδειραν όλες επειδή δεν τους ειδοποιήσαμε για την απόπειρα απόδρασης”.

“Μας έκλεισαν σε ένα μεγάλο δωμάτιο, κλείδωσαν την πόρτα και δεν μας έδωσαν ούτε νερό. Την επόμενη ημέρα μας μετέφεραν σε άλλο κτίριο”.

Η συγκεκριμένη γυναίκα πουλήθηκε σε έναν 40χρονο από τη Σαουδική Αραβία.

Πολλές γυναίκες των Γιαζίντι, που πιάστηκαν αιχμάλωτες από το Ισλαμικό Κράτος, πουλήθηκαν σε άνδρες στη Σαουδική Αραβία αλλά κανείς διεθνής οργανισμός δεν έχει επέμβει για την απελευθέρωσή τους από μια χώρα που θεωρείται “σύμμαχος” της Δύσης.

“Μου ζήτησε να τον παντρευτώ και όταν αρνήθηκε μου έδειξε το τραπέζι του που πάνω είχε ένα μαχαίρι, ένα όπλο και ένα σχοινί”.

“Είπε ότι θα χρησιμοποιούσε και τα τρία εάν δεν έλεγα “ναι”. Αρνήθηκα για μια ακόμη φορά, οπότε με χτύπησε. Χτύπησε και την ανιψιά μου, που ήταν μόλις τριών ετών”.

Η κοπέλα στη συνέχεια πουλήθηκε σε έναν άλλο άνδρα, όπου εκεί έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού και της έλεγε ότι πρέπει να “κοιμάται” μαζί του ώστε να τη κάνει πραγματική μουσουλμάνα.

Μια άλλη κοπέλα, 18 ετών, που πιάστηκε στην Ταλκασάμπ διηγήθηκε:

“Το χειρότερο που έχω δεν ποτέ μου ήταν οι σφαγές στη Σιντζάρ. Είδα αμέτρητα πτώματα στον δρόμο, ήταν φριχτό. Το πιο λυπηρό που θυμάμαι, κατά τη διάρκεια των φριχτών μηνών [της αιχμαλωσίας μου] ήταν ένα 12χρονο κορίτσι, που το βίαζαν δίχως κανένα έλεος”.

Σχετικά άρθρα