Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ζητούν και τα ρέστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τουρκία,

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία μέσω του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ, τονίζοντας πως δεν έχουν εκταμιευθεί τα 3 δισ. ευρώ που είχε υποσχεθεί για τον περιορισμό της ροής των μεταναστών.

Μιλώντας σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Μποζκίρ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει το δικό της μέρος της συμφωνίας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιλύσει τις εσωτερικές διαφορές της, μετά τη δήλωση ευρωπαίων αξιωματούχων την περασμένη εβδομάδα ότι η Ιταλία μπλοκάρει προγράμματα για την εκταμίευση των χρημάτων που προορίζονται για την ‘Άγκυρα.

Η μείωση όμως των προσφυγικών ροών που αναφέρει ο Μποζκίρ δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια, καθώς ο αριθμός των προσφύγων όπου καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά είναι μεγάλος, ακόμα και αν έχουμε χειμώνα.

Μάλιστα, οι Τούρκοι διακινητές κάνουν «χρυσές δουλειές», εισπράττοντας υπέρογκα ποσά από τους πολύπαθους πρόσφυγες, προκειμένου να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Πολλές φορές μάλιστα τους οδηγούν στο θάνατο, πετώντας τους στην θάλασσα, για να αποφύγουν την σύλληψη από το Ελληνικό Λιμενικό.

Σχετικά άρθρα