Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πακιστάν: Λουτρό αίματος με 25 νεκρούς από την εισβολή στο πανεπιστήμιο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μέσα στην πανεπιστημιούπολη όπου άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως και ακούστηκε ο ήχος δύο εκρήξεων.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν στην Τσαρσάντα, στη βορειοδυτική επαρχία Χίμπερ Παχτουνχούα και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και στους ξενώνες. Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι στιγμής, οι απώλειες από την εισβολή των ενόπλων είναι 25 νεκροί, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι δράστες και 50 τραυματίες.

ScreenShot_20160120092929

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε πως τουλάχιστον τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Σύμφωνα με υπεύθυνο της αστυνομίας τελείωσε η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

“Ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης έφτασε στους 25” νεκρούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Σαΐντ Ουαζίρ, αναθεωρώντας αρκετά προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό των αρχών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

“Οι βομβιστές μας διέπραξαν την επίθεση κατά του πανεπιστημίου του Μπάτσα Χαν σήμερα”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία ένας διοικητής των Ταλιμπάν, ο Ουμρ Μανσούρ.

Αυτός ανήκει στην πτέρυγα Τεχρίκ-Ι-Ταλιμπάν Πακιστάν του Χακιμουλάχ Μεχσούντ, που φέρει το όνομα ενός διοικητή των Ταλιμπάν ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2013.

“Η επίθεση αυτή (στο πανεπιστήμιο) εξαπολύθηκε σε αντίποινα για την επιχείρηση Ζαρμπ-ι-Αζμπ”, μια ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξάγει αυτήν την περίοδο ο στρατός στις ζώνες στις οποίες ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος απείλησε και με άλλες επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα