Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πύραυλος σκότωσε 120 μισθοφόρους και αξιωματικούς της Σ. Αραβίας στην Υεμένη

Πύραυλος σκότωσε 120 μισθοφόρους και αξιωματικούς της Σ. Αραβίας στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Blackwater, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μισθοφόροι, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης που έχουν συνταχτεί με τους σιίτες αντάρτες Χούτι, που μάχονται ενάντια στα στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας και των Αράβων συμμάχων της, υμενίτικος πύραυλος κατέστρεψε ένα κέντρο διοίκησης υπό σαουδοαραβική ηγεσία στη Μαρίμπ, σκοτώνοντας 120 στρατιώτες, μισθοφόρους και αξιωματικούς από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Ο στρατός της Υεμένης εκτόξευσε έναν πύραυλο Τότσκα που χτύπησε το κέντρο επιχειρήσεων των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στη Μαρίμπ (την Κυριακή) σκοτώνοντας 120 μισθοφόρους διαφόρων εθνικοτήτων”.

“46 Σαουδάραβες μισθοφόροι, 11 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 9 Σαουδάραβες αξιωματικοί και 11 ξένοι διοικητές της αμερικανικής εταιρείας Blackwater είναι μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν από το πυραυλικό χτύπημα”.

Οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης υποστηρίζουν ότι από την ίδια επίθεση καταστράφηκαν 4 ελικόπτερα τύπου Black Hack και 4 τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη ντρον.

Το κέντρο επιχειρήσεων επίσης καταστράφηκε ολοσχερώς.

Νεκροί είναι και δεκάδες στρατιώτες που μάχονται υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, μεταξύ των οποίων και ένας υψηλόβαθμος Σαουδάραβας αξιωματικός, ο οποίος είχε φτάσει στη βάση μόλις την προηγούμενη ημέρα.

Σχετικά άρθρα