Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

3.500 σκλάβους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, κρατά το Ισλαμικό Κράτος

3.500 σκλάβους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, κρατά το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Σε 3.500 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, υπολογίζονται οι άνθρωποι που κρατά σκλάβους το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατέχει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία, είναι διαβόητο για το μεσαιωνικό καθεστώς που έχει επιβάλλει στα εδάφη που κατέχει, με φρικιαστικές δημόσιες εκτελέσεις και απαγορεύσεις που έχουν περιορίσει ασφυκτικά τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πιθανές γενοκτονίες, σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Το Ισλαμικό Κράτος ενθαρρύνει τους βιασμούς αιχμαλώτων γυναικών και κοριτσιών, που τις μετατρέπει σε ερωτικές σκλάβες στις υπηρεσίες των τζιχαντιστών του.

Στα τέλη του 2015 κυκλοφόρησε και σχετικό φιρμάνι της οργάνωσης, το οποίο έδινε εντολές στους τζιχαντιστές για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στις αιχμάλωτες σκλάβες τους και πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται να συνουσιάζονται μαζί τους.

Τα Ηνωμένα Έθνη επισημαίνουν ότι από τους 3.500 σκλάβους, οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά από τη θρησκευτική μειονότητα των Κούρδων Γιαζίντι, αν και υπάρχουν και άνθρωποι από άλλες εθνικές ή θρησκευτικές κοινότητες.

Σχετικά άρθρα