Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που σκότωσαν 29 ανθρώπους στην Μπουρκίνα Φάσο

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που σκότωσαν 29 ανθρώπους στην Μπουρκίνα Φάσο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αφρική, Ισλαμιστές, Μπουρκίνα Φάσο, Ξενοδοχεία, Τζιχαντιστές,

Λίγες ημέρες αφού τρομοκράτες της Αλ Κάιντα σκόρπισαν το θάνατο στο Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των πρωταγωνιστών του τρόμου.

Η Αλ Κάιντα δημοσίευσε φωτογραφίες και ονόματα τριών από τους τρομοκράτες που εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Splendid και την καφετέρια Cappuccino, όπου σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι, εκ των οποίων ένα 9χρονο αγοράκι.

Ανάμεσα στους μουτζαχεντίν που άνοιξαν πυρ, λοιπόν, συγκαταλέγονται οι Αλ-Μπατάρ Αλ-Ανσάρι, Αμπού Μουχάμαντα Αλ-Μπουκαλί, Αχμάντ Αλ-Φουλάνι, των οποίων οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν από την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ.

Στην ανακοίνωση της τρομοκρατικής οργάνωσης η επίθεση χαρακτηρίζεται «σταγόνα αίματος στη θάλασσα της τζιχάντ» και εξαπολύονται απειλές για νέα φονικά «χτυπήματα».

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ, καταδίκασε τη «δειλή και ωμή» επίθεση καλώντας το λαό της χώρας του να δείξει «θάρρος» και να είναι σε επαγρύπνηση.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ (Aqmi), η οποία την απέδωσε στην οργάνωση Αλ Μουραμπιτούν του τζιχαντιστή ηγέτη Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

Σχετικά άρθρα