Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηγέτης τουρκικής αντιπολίτευσης: Τενεκεδένιος δικτάτορας ο Ερντογάν

Ηγέτης τουρκικής αντιπολίτευσης: Τενεκεδένιος δικτάτορας ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Οι δικηγόροι του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν άσκησαν μήνυση εναντίον του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας της Άγκυρας άρχισε έρευνα σε βάρος του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, τον οποίο κατηγορεί ότι χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “τενεκεδένιο δικτάτορα”.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP, σοσιαλδημοκρατικό) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος διώκεται για “εξύβριση του προέδρου”. Το συγκεκριμένο αδίκημα επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα έτη.

Ο πρόεδρος Ερντογάν φέρεται να ζητά αποζημίωση 100.000 τουρκικές λίρες (περίπου 30.000 ευρώ).

Τι είπε ο ηγέτης του CHP

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που τον επανεξέλεξε το Σάββατο επικεφαλής του CHP, ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έδωσε διαταγή να τεθούν υπό κράτηση είκοσι πανεπιστημιακοί που υπέγραψαν μια διακήρυξη υπέρ της ειρήνης στη νότια και τη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

“Διανοούμενοι που εκφράζουν τις απόψεις τους τίθενται υπό κράτηση, ο ένας μετά τον άλλον, από έναν τενεκεδένιο δικτάτορα”, τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου.

“Πώς τολμάτε (κε Ερντογάν) να στέλνετε την αστυνομία στην πόρτα των ανθρώπων αυτών και να διατάζετε τη σύλληψή τους; (…) πείτε μας, τενεκεδένιε δικτάτορα, τι σημαίνουν για σας η τιμή και η υπερηφάνεια”, πρόσθεσε.

Οι επικριτές του Ερντογάν σημειώνουν ότι μετά το 2014 έχουν πολλαπλασιαστεί οι διώξεις για το αδίκημα της «εξύβρισης του προέδρου».

Σχετικά άρθρα