Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γενικεύεται η σύρραξη; Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις (ποιων;) στη Συρία!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ραντάρ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έδειξε ότι τα βλήματα που έπληξαν σχολείο της πόλης Κίλις στην τουρκοσυριακή μεθόριο προήλθαν από θέσεις του Ισλαμικού Κράτους μέσα από τη Συρία, δήλωσαν τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην περιοχή.

Ο στρατός ανταπέδωσε κατά του Ισλαμικού Κράτους (σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι πάντα…) τα πυρά, τα οποία έπληξαν σχολείο σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλον έναν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κίλις Χασάν Καρά τα πυρά αυτά προέρχονταν «πιθανότατα» από τη γειτονική Συρία. Οι αρχές ερευνούν αν οι οβίδες ερρίφθησαν από τη Συρία, δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν το πρωί εικόνες με ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ τους η εφημερίδα Haberturk, οι οβίδες αυτές ερρίφθησαν από τη Συρία.

Οβίδες που εκτοξεύονται από την εμπόλεμη Συρία έχουν πέσει επανειλημμένα σε μεθοριακές περιοχές της Τουρκίας μετά την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο του 2011, προκαλώντας θύματα. Σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκλής του, ο τουρκικός στρατός απαντά συστηματικά με ρίψη πυρών πυροβολικού εναντίον των θέσεων απ’ όπου εκτοξεύτηκαν τα πυρά.

Σχετικά άρθρα