Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο”

“Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πυρηνικά Όπλα,

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του “δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο”.

Οι νέες δηλώσεις του κ. Νετανιάχου έγιναν την επομένη της ισχύος της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, που επετεύχθη πρόσφατα ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις, και την άρση των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν.

“Η πολιτική του Ισραήλ είναι και θα παραμείνει ακριβώς αυτή που ακολουθήθηκε: δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο”, σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο κ. Νετανιάχου είχε ήδη από το Σάββατο κατηγορήσει την Τεχεράνη ότι “δεν έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων”.

Η ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την οποία καταδικάζει το Ισραήλ, τέθηκε χθες σε ισχύ μετά το πράσινο φως που έδωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), και οδήγησε στην άρση των οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν εδώ και χρόνια.

Σχετικά άρθρα