Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας απώθησε το Ισλαμικό Κράτος από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Σφαγείο!

Ο στρατός της Συρίας απώθησε το Ισλαμικό Κράτος από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Σφαγείο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού απώθησαν μετά από σκληρή μάχη, από τη συνοικία Αλ Μπεγκαϊλίγια, της πολιορκημένης πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι σκότωσαν 280 αμάχους, δήλωσε στο ρωσικό Sputnik ο Μοχάμαντ Καντίρ, κυβερνήτης της επαρχίας της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

“Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στη συνοικία Αλ Μπεγκαϊλίγια… χθες το βράδυ [Σάββατο] και σφάγιασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε.

Άλλες πηγές δήλωσαν στο Sputnik ότι οι τζιχαντιστές μπόρεσαν να εισέλθουν στη συνοικία στέλνοντας πρώτα εκεί περίπου 30 βομβιστές αυτοκτονίας σε ένα πρωτοφανές “κύμα” ισχυρών εκρήξεων.

Νεώτερες πληροφορίες για το σφαγείο της κόλασης που έγινε στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, μετέδωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο, και η οποία δεν αποτελεί πάντα αξιόπιστη πηγή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές του της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν τουλάχιστον 85 αμάχους και 50 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικούς μαχητές σε επιθέσεις που διενήργησαν το Σάββατο σε περιοχές της συριακής πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο.

“Τουλάχιστον 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Ντέιρ Αλ Ζουρ, εκ των οποίων 85 άμαχοι και 50 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της πόλης, ανέφερε πως “περίπου 300 άμαχοι πολίτες” σκοτώθηκαν στην επίθεση. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα, στα σχεδόν πέντε χρόνια του συριακού πολέμου.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη “της ευρείας κλίμακας επίθεσης” που εξαπέλυσε σε αρκετά μέτωπα στην πόλη και στα περίχωρα της, υποστηρίζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι απέκτησε τον έλεγχο της συνοικία Μπεγκαϊλίγια.

Σε ανακοίνωσή της, που μετέδωσε το SANA, η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε “τις ωμές και άνανδρες σφαγές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον κατοίκων της Αλ Μπεγκαϊλίγια στην Ντέιρ Αλ Ζουρ”.

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτο την είδηση την είχε μεταδώσει το TRIBUNE, πολύ πριν τα διεθνή πρακτορεία – Διαβάστε εδώ: Σφαγείο της κόλασης η Ντέιρ Αλ Ζουρ – Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε – Εκατοντάδες νεκροί!

Σχετικά άρθρα