Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε θέλει να βάλει “χαράτσι” στη βενζίνη για την λύση του προσφυγικού

Ο Σόιμπλε θέλει να βάλει “χαράτσι” στη βενζίνη για την λύση του προσφυγικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βενζίνη, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ευρώπη, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Την επιβολή φόρου στην βενζίνη με στόχο να βρεθούν έσοδα προκειμένου να εξευρεθούν έσοδα για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, προτείνει ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με δηλώσεις του στην Sueddeutsche Zeitung , προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

“Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης”, δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και προσθέτει ότι έτσι θα είχαμε τα μέσα για μια ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι “η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων”.

“Είναι αναμφισβήτητο”, λέει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές της χώρες, τα Βαλκάνια, μέχρι και η Ελλάδα. Σημειώνει ακόμη ότι αν το πρόβλημα λυθεί στα εθνικά σύνορα αντί για τα εξωτερικά, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και η Ευρώπη θα μπει σε μία ακόμη κρίση.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες της Καγκελαρίου ‘Άνγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα