Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα – Επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο: 23 νεκροί από 18 εθνικότητες

Αλ Κάιντα – Επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο: 23 νεκροί από 18 εθνικότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αφρική, Ισλαμιστές, Μπουρκίνα Φάσο, Ξενοδοχεία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι 18 εθνικοτήτων έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην τζιχαντιστική επίθεση της Αλ Κάιντα στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφαλείας Σιμόν Κομπαορέ, κάνοντας λόγο για προσωρινό απολογισμό.

“Υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί, 18 διαφορετικών εθνικοτήτων”, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπαορέ από το ξενοδοχείο Splendid στο οποίο μετέβη, όπου σημειώθηκε η επίθεση, κάνοντας λόγο για “άνανδρη και ωμή επίθεση”.

Τέσσερις τζιχαντιστές, μεταξύ τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούσαν επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο του πολυτελούς ξενοδοχείου Splendid και ενώ στα παρακείμενα κτίρια είχαν πραγματοποιήσει επίθεση τα μέλη της Αλ Κάιντα από την Παρασκευή το βράδυ.

Συγκεκριμένα ο τέταρτος τζιχαντιστής, μέλος της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Ybi, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Splendid.

Ένας πέμπτος τζιχαντιστής οχυρώθηκε στο μπαρ Taxi Brousse, που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο Cappuccino και το ξενοδοχείο Ybi, σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες που μπόρεσαν να βγουν από το μπαρ.

Ανάμεσα στους αυτόπτες αυτούς μάρτυρες, δύο γυναίκες βγήκαν σώες και ένας άνδρας τραυματισμένος στον ώμο από τα πυρά τζιχαντιστή.

Σχετικά άρθρα