Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μαλαισία

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μαλαισία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαλαισία, Τζιχαντιστές,

Τέσσερις τζιχαντιστές ύποπτοι ότι είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν στη Μαλαισία, ενώ η χώρα έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό από τον φόβο τζιχαντιστικών επιθέσεων.

Όπως δήλωσε το Σάββατο ο αρχηγός της μαλαισιανής Αστυνομίας, Ταν Σρι Χαλίντ Αμπού Μπακάρ, “τέσσερα άτομα ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση συνελήφθησαν”.

Αποσαφήνισε ότι οι τρεις από τους τέσσερις κρατούμενους συνελήφθησαν στην Τουρκία τον Νοέμβριο. Απελάθηκαν στη Μαλαισία, όπου παραδόθηκαν στα χέρια των μαλαισιανών Αρχών στις 11 Ιανουαρίου.

Ο τέταρτος ύποπτος τζιχαντιστής συνελήφθη στη Μαλαισία μετά από τετραήμερη αντιτρομοκρατική επιχείριση.

“Ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι είχε διαταχθεί να εξαπολύσει επίθεση αυτοκτονίας στη Μαλαισία ύστερα από εντολές που έλαβε από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία”, πρόσθεσε ο αρχηγός της Αστυνομίας και συνέχισε:

“Ο ίδιος ύποπτος είχε κρεμάσει σημαίες τις οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε πολλές τοποθεσίες [στη Μαλαισία]”.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις που πιάστηκαν στην Τουρκία, στρατολογήθηκαν από τον Μαλαισιανό Μουχάμαντ Μπιν Μοχάμεντ Τζεντί, που φέρεται ως στρατολόγος της οργάνωσης στην ασιατική χώρα.

Σχετικά άρθρα