Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλικά μαχητικά τίναξαν στον αέρα το Γραφείο Τύπου των τζιχαντιστών στη Μοσούλη

Γαλλικά μαχητικά τίναξαν στον αέρα το Γραφείο Τύπου των τζιχαντιστών στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Γαλλία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Γαλλικά μαχητικά βομβάρδισαν την Παρασκευή το γραφείο Τύπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη του Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε το χτύπημα με ανακοίνωσή του.

Οι γαλλικές βόμβες χτύπησαν το κτίριο που η οργάνωση χρησιμοποιούσε για να εκπέμπει από εκεί την προπαγάνδα της στο διαδίκτυο, όπως βίντεο, φωτογραφίες και ανακοινώσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι από την αεροπορική επιδρομή καταστράφηκε ολοσχερώς το γραφείο Τύπου και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 τζιχαντιστές “δημοσιογράφοι”.

Την Παρασκευή επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβάρδισαν ένα οπλοστάσιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη, σκοτώνοντας δεκάδες τζιχαντιστές και καταστρέφοντας μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών.

“Ο Συνασπισμός διεξήγαγε δύο αεροπορικά χτυπήματα σε κεντρικό οπλοστάσιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ταμίν της Μοσούλης. Μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών καταστράφηκαν” δήλωσε ο Κούρδος αξιωματούχος Σαέντ Μαμουζίνι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 71 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές της Παρασκευής στη Μοσούλη.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Σχετικά άρθρα