Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ευρωπαϊκός στρατός πρέπει να εισβάλει στη Λιβύη! Αλλιώς… χαθήκαμε”

“Ευρωπαϊκός στρατός πρέπει να εισβάλει στη Λιβύη! Αλλιώς… χαθήκαμε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές,

Η Γαλλία πρέπει να αναλάβει τολμηρές ενέργειες και να συντρίψει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη πριν η επιρροή τους μεγαλώσει και απλωθεί σε όλη τη βόρεια Αφρική, γράφει ο Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Μπονέτ στο Boulevard Voltaire.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν περίπου 5.000 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της βορειοαφρικανικής χώρας.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποφασίσει να εδραιωθεί στη Λιβύη με προπύργιο τη Σύρτη. Από εκεί φιλοδοξεί να καταλάβει τις πλούσιες πετρελαιοπηγές της χώρας και να δημιουργήσει ένα περιφερειακό “χαλιφάτο” που θα απειλεί ευθέως την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

“Εάν θέλουμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος”, γράφει ο Μπονέτ, “πρέπει να το συντρίψουμε στη Λιβύη και να μην αφήσουμε τους τζιχαντιστές να καταλάβουν τη χώρα, στην καταστροφή της οποίας και εμείς συμμετείχαμε”.

Ο αρθρογράφος θεωρεί και δεν έχει καθόλου άδικο, ότι εάν το Ισλαμικό Κράτος καταφέρει να ελέγξει τη βορειοαφρικανική ακτή της Μεσογείου σειρά θα έχει η επίθεση στην Ευρώπη.

Ο Μπονέτ δεν θεωρεί τις αεροπορικές επιδρομές αρκετές στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ιδιαίτερα στη Λιβύη.

Αυτή τη φορά, γράφει, ευρωπαϊκά στρατεύματα πρέπει να αποβιβαστούν στη Λιβύη και να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος εκεί, στα αφρικανικά εδάφη, ώστε η οργάνωση να μην περάσει στην Ευρώπη.

Ο ίδιος μάλιστα προτείνει να εμπλακούν στην εκστρατεία στη Λιβύη μόνο η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να έχουν υποστηρικτικό ρόλο. “Το κλειδί της επιτυχίας είναι να δράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται”, καταλήγει.

Σχετικά άρθρα