Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε το δουλεμπόριο ερωτικών σκλάβων με ξένους

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε το δουλεμπόριο ερωτικών σκλάβων με ξένους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Δουλεμπόριο, Ερωτική Σκλάβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε πρόσφατα μια διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η πώληση των γυναικών Γιαζίντι, που αιχμαλωτίστηκαν τον Αύγουστο του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος και κρατούνται ως ερωτικές σκλάβες.

Ο λόγος δεν είναι ότι τους έπιασε η ανθρωπιά τους, αντιθέτως. Ανακάλυψαν ότι κάποιοι που ήθελαν να απελευθερώσουν γυναίκες Γιαζίντι, που κρατούνται από τους τζιχαντιστές, τις αγόραζαν και στη συνέχεια τις απελευθέρωναν. Πρόσφατα, σύμφωνα με το BasNews, ένας άνδρας αγόρασε δύο κοπέλες από τζιχαντιστή και στη συνέχεια τις άφησε ελεύθερες.

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε λοιπόν στα μέλη του να πουλάνε τις σκλάβες σε ξένους και επιτρέπει πλέον την πώλησή τους μόνο μεταξύ τζιχαντιστών.

Μάλιστα το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε τους τζιχαντιστές να τηρήσουν αυτόν τον κανόνα, αλλιώς θα τιμωρηθούν σκληρά.

Η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι για μια ακόμη φορά ζητούν από τη Διεθνή Κοινότητα να κάνει ό,τι μπορεί για να απελευθερωθούν οι γυναίκες των Γιαζίντι που κρατούνται ακόμα σκλάβες.

Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στη γη των Κούρδων Γιαζίντι, στο Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ, τον Αύγουστο του 2014. Έσφαξε χιλιάδες αμάχους, κυρίως άνδρες και ηλικιωμένους και αιχμαλώτισε 5.000 γυναίκες και κορίτσια, από νήπια μέχρι την ηλικία των 40 ετών, ως σκλάβες.

Αυτές οι 5.000 γυναίκες και κορίτσια, από την ηλικία των 9 ετών και πάνω, βιάστηκαν, πωλήθηκαν, χαρίστηκαν, ως ερωτικές σκλάβες.

2.000 γυναίκες κατάφεραν να αποδράσουν από τους τζιχαντιστές και να φτάσουν στα κουρδικά εδάφη. Οι ιστορίες που διηγήθηκαν έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ωστόσο, ακόμα 3.000 γυναίκες και κορίτσια παραμένουν σκλάβες στα χέρια των παρανοϊκών.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι ζωροαστριστές – ηλιολάτρες. Διατηρούν την αρχαία θρησκεία των Άριων φυλών της Μεσοποταμίας.

Για τους τζιχαντιστές οι Γιαζίντι θεωρούνται ειδωλολάτρες και σατανιστές. Θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα από τη Σαρία να τους φέρονται όπως επιθυμούν.

Οι τζιχαντιστές είχαν εκδώσει και μια διαταγή, σύμφωνα με την οποία μια γυναίκα Γιαζίντι για να εξισλαμιστεί έπρεπε να βιαστεί από δέκα τζιχαντιστές στη σειρά.

Σχετικά άρθρα