Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50 Σύροι στρατιώτες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος

50 Σύροι στρατιώτες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δεκάδες Σύροι στρατιώτες που λιποτάκτησαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, ισχυρίζεται η οργάνωση.

Η αποσκίρτηση, όπως μεταδίδει το ARA News, συνέβη στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ντέιρ Αλ Ζουρ ανακοίνωσε δημόσια έναν κατάλογο με τα ονόματα των πρώην Σύρων κυβερνητικών στρατιωτών που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, στο πλευρό “των τζιχαντιστών αδελφών τους” στον πόλεμο “ενάντια στους εχθρούς του Αλλάχ”.

Οι στρατιώτες, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους, “προς το παρόν περνάνε θεολογική εκπαίδευση [πλύση εγκεφάλου] στην Ντέιρ Αλ Ζουρ μετά την αποσκίρτησή τους από τον στρατό των Αλαουιτών”.

Μιλώντας στο ARA News ο διαδικτυακός δημοσιογράφος ακτιβιστής Φαχέντ Αμπντουλάχ, ο οποίος βρίσκεται στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, είπε ότι οι στρατιώτες που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος είναι περισσότεροι από 50 άνδρες.

Ωστόσο εκείνος διαψεύδει ότι αποσκίρτησαν.

“Το Ισλαμικό Κράτος είχε πιάσει αυτούς τους στρατιώτες αιχμαλώτους πριν ενταχθούν στην οργάνωσή του. Υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν θρησκευτική εκπαίδευση στη Σαρία στο στρατόπεδο της οργάνωσης στα προάστια της Ντέιρ Αλ Ζουρ”, μετέδωσε ο Φαχέντ Αμπντουλάχ.

“Το Ισλαμικό Κράτος επίτηδες έδωσε τα ονόματά τους στη δημοσιότητα, ώστε να μην τολμήσουν να αποδράσουν από τις τάξεις του, επειδή ο κυβερνητικός στρατός θα τους θεωρεί προδότες”.

“Αφού ολοκληρώσουν τη θρησκευτική εκπαίδευση [πλύση εγκεφάλου] που διαρκεί 40 ημέρες, ορισμένοι από αυτούς τους στρατιώτες θα σταλούν στην πρώτη γραμμή και θα διαταχθούν να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας”, είπε ο Αμπντουλάχ επικαλούμενος ως πηγή του οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σχετικά άρθρα