Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταβούτογλου: Η Ρωσία προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος

Νταβούτογλου: Η Ρωσία προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος με τη δράση της πολεμικής της αεροπορίας εντός του συριακού εναερίου χώρου.

Άγκυρα και Μόσχα έχουν οδηγηθεί σε σύγκρουση, μετά την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, στα όρια των εναερίων χώρων Τουρκίας και Συρίας, τον Νοέμβριο.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί τόσο από την Τουρκία, όσο και από τη συριακή αντιπολίτευση, ότι στοχεύει κυρίως δυνάμεις της κοσμικής και ισλαμικής αντιπολίτευσης στο καθεστώς Άσαντ και όχι κατά κύριο λόγο τους τζιχαντιστές.

Η κατηγορία αυτή σαφώς και είναι αναληθής. Η Ρωσία βομβαρδίζει κυρίως τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της Τουρκίας, δηλαδή την Αλ Κάιντα -που στη Συρία ονομάζεται Μέτωπο Αλ Νούσρα- και τον υποτιθέμενο “μετριοπαθή” Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ο οποίος είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα και χρηματοδοτούμενος από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Η μόνη κοσμική αντιπολίτευση στη χώρα είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχία Κούρδων σοσιαλιστών, Αραμαίων και Ασσύριων χριστιανών και Αράβων δημοκρατικών. Οι SDF αν και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, έχουν υποστηριχτεί και από τη Ρωσία.

Η Τουρκία φωνάζει επειδή ο Πούτιν βομβαρδίζει τις συμμορίες της…

Σχετικά άρθρα