Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν τράπεζα των τζιχαντιστών και έκαναν στάχτη εκατομμύρια! (βίντεο)

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν τράπεζα των τζιχαντιστών και έκαναν στάχτη εκατομμύρια! (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Τράπεζες,

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν και τίναξαν στον αέρα την Κυριακή μια τράπεζα στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη του Ιράκ, στην οποία οι τζιχαντιστές είχαν αποταμιευμένα εκατομμύρια από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Η τράπεζα καταστράφηκε ολοσχερώς και τα χαρτονομίσματα έγιναν στάχτη, προκαλώντας μεγάλη ταραχή και οργή στο “χαλιφάτο”.

Το στοχευμένο χτύπημα των Αμερικανών αποσκοπούσε στο να… εξαερώσει τις καταθέσεις των τζιχαντιστών και να τους προκαλέσει καίριο οικονομικό πλήγμα, πράγμα που το κατάφερε και με το παραπάνω.

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε τη Δευτέρα ένα βίντεο που δείχνει πλάνα από την καταστροφή της αεροπορικής επιδρομής στην τράπεζά τους.

Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας ανώνυμα είπε ότι η τράπεζα χτυπήθηκε από βόμβα 900 κιλών και από την τεράστια έκρηξη καταστράφηκαν χαρτονομίσματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε το βίντεο με το χτύπημα ακριβείας που διέλυσε την τζιχαντιστική τράπεζα:

Δύο κάτοικοι της Μοσούλης επιβεβαίωσαν ότι καταστράφηκε η τράπεζα Al Zuhour στις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Το CNN μετάδωσε ότι από τον βομβαρδισμό πρέπει να σκοτώθηκαν από 5 έως 7 άνθρωποι, αλλά κανείς δεν γνωρίζει εάν τα θύματα είναι τζιχαντιστές ή πολίτες.

Κανείς επίσης δεν ξέρει ποιο είναι το ακριβές ύψος της αξίας των χαρτονομισμάτων που καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν διεθνή Μέσα, οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να εντοπίσουν και να καταστρέψουν όλα τα θησαυροφυλάκια και τράπεζες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος ώστε να το αφήσουν στην κυριολεξία άφραγκο.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι οι καταθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προέρχονται από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, από την αρχαιοκαπηλία, από λύτρα απαγωγών, από λεηλασίες, από δουλεμπόριο, από φορολόγηση των ανθρώπων που ζουν υπό την κατοχή του και από άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στα βορειοδυτικά της χώρας. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος αμαχητί τον Ιούνιο του 2014.

Ο βομβαρδισμός της τράπεζας από τους Αμερικανούς ήταν το αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών, συλλογής πληροφοριών και συνεργασίας με ντόπιους πληροφοριοδότες.

Αν και υπήρχε ο κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους από το χτύπημα δεκάδες άμαχοι, η Daily Mail επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι ακόμα κι εάν σκοτώνονταν 50 άμαχοι το χτύπημα αυτό έπρεπε να γίνει, διότι προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη λειτουργία της οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, τον Ιούνιο του 2014, βρήκε στις τράπεζες της πόλης 500.000.000 δολάρια τα οποία και κατάσχεσε.

Σχετικά άρθρα