Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάζεται στον Οβελίσκο του Θεοδοσίου (φωτο)

Ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάζεται στον Οβελίσκο του Θεοδοσίου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κωνσταντινούπολη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Κάμερα απαθανάτισε τη στιγμή της φονικής έκρηξης του βομβιστή αυτοκτονίας στην περιοχή του Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης, δίπλα στον οβελίσκο του αυτοκράτορα Θεοδοσίου.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος ανατινάχθηκε την Τρίτη το πρωί στην Κωνσταντινούπολη σκοτώνοντας 10 τουρίστες και τραυματίζοντας ακόμα 15 ανθρώπους.

Το σημείο της επίθεσης, δηλαδή ο οβελίσκος του Θεοδοσίου, είναι ένας αρχαίος Αιγυπτιακός οβελίσκος του Φαραώ Τούθμωσι Γ΄. Ο οβελίσκος (επανα)στήθηκε το 390 από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Α΄ ως τιμητική στήλη εις ανάμνηση των πολεμικών κατορθωμάτων του.

Τον οβελίσκο έστησε αρχικά ο Τούθμωθις Γ΄ (1479–1425 π.Χ.) νότια του έβδομου πυλώνα του μεγάλου ναού του Καρνάκ.

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β’ (337-361 μ.Χ.) μετέφερε αυτόν και έναν άλλον οβελίσκο μέσω του Νείλου στην Αλεξάνδρεια για να τιμήσει τα ventennalia του, δηλαδή τα 20 χρόνια του στο θρόνο το 357.

Ο άλλος οβελίσκος στήθηκε στη spina του Circus Maximus στη Ρώμη το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, και σήμερα είναι γνωστός ως Οβελίσκος του Λατερανού, ενώ ο οβελίσκος που θα γινόταν ο οβελίσκος του Θεοδοσίου παρέμεινε στην Αλεξάνδρεια ως το 390, όταν και ο Θεοδόσιος τον μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη και τον τοποθέτησε στην spina του ιπποδρόμου εκεί.

obelisk

Σχετικά άρθρα