Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγκυρα: Εξαρθρώθηκε δίκτυο τζιχαντιστών που σχεδίαζε να «χτυπήσει» δημόσια κτίρια

Άγκυρα: Εξαρθρώθηκε δίκτυο τζιχαντιστών που σχεδίαζε να «χτυπήσει» δημόσια κτίρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άγκυρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Δίκτυο επίδοξων τρομοκρατών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος εξαρθρώθηκε στην Άγκυρα από τις τουρκικές αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu συνελήφθησαν 16 ύποπτοι, ανάμεσα στους οποίους 15 Σύροι και ένας Τούρκος, οι οποίοι λέγεται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπήκοος εικάζεται ότι λειτουργούσε ως επικεφαλής του δικτύου, και συνελήφθη σε καφετέρια σε κεντρικό δρόμο της τουρκικής πρωτεύουσας, ενώ οι άλλοι συλληφθέντες βρίσκονταν στις συνοικίες Polatli, Cubuk και Sincan.

Η τουρκική αστυνομία εξήγησε πως η ομάδα σχεδίαζε να επιτεθεί σε δημόσια κτίρια της Άγκυρας. Ο Τούρκος ύποπτος φυλακίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι ύποπτοι πρόκειται να απελαθούν.

Στο μεταξύ, 21 ακόμα ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν στην επαρχία Şanlıurfa έπειτα από παράλληλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής της τουρκικής αστυνομίας.

Οι ύποπτοι παρακολουθούνταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ εντοπίστηκαν σε κτίριο που βρισκόταν στην περιοχή Eyyübiye.

Οι δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι οι ύποπτοι πραγματοποιούσαν συναντήσεις και στρατολογούσαν νέους που ήθελαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, συγκέντρωναν χρήματα και σχεδίαζαν επιθέσεις στην Τουρκία με εξοπλισμό που είχαν φέρει από την Ράκκα της Συρίας.

Σχετικά άρθρα