Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Σαουδάραβας τζιχαντιστής Νταμπίλ Φαντί αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη

O Σαουδάραβας τζιχαντιστής Νταμπίλ Φαντί αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αχμέτ Νταβούτογλου, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κωνσταντινούπολη, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε ευθέως ο Αχμέτ Νταβούτογλου, για την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που κόστισε τη ζωή 10 ανθρώπων, οι περισσότεροι Γερμανοί.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να πολεμήσει την τρομοκρατική οργάνωση μέχρι τη στιγμή που δεν θα αποτελούν πλέον απειλή για τη χώρα ή τον κόσμο. «Καταλήξαμε ότι ο δράστης είναι ξένος υπήκοος, μέλος το Ισλαμικό Κράτος», είπε ακόμη ο Νταβούτογλου.

Στο μεταξύ, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας. Οι τουρκικές αρχές έκαναν λόγο για 28χρονο με καταγωγή από τη Συρία, κάτι το οποίο δήλωσε και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ομως, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan αναφέρει ότι ο βομβιστής αναγνωρίστηκε και πρόκειται για τον Νταμπίλ Φαντί, γεννημένο στη Σαουδική Αραβία. Tον αναγνώρισαν από το διαμελισμένο κορμί του. Είχε μπει στην χώρα πριν από λίγες ημέρες!

Σχετικά άρθρα