Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στη Γερμανία για τους μετανάστες: Η Μέρκελ ακύρωσε εκτάκτως το ταξίδι της στο Νταβός

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Κολωνία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νταβός, Πρόσφυγες,

Το ταξίδι της στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ακύρωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και παρά το ότι από την Καγκελαρία διαψεύδεται.

Η απόφαση αυτή οφείλεται στην αυξανόμενη πίεση στο εσωτερικό της Γερμανίας, μετά τις οργανωμένες επιθέσεις μεταναστών κατά γυναικών το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας η Μέρκελ δεν σκόπευε να παραστεί στις εργασίες του φετινού Φόρουμ. Τη Γερμανία θα εκπροσωπήσει της χώρας, Γιοακίμ Γκάουκ, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Μέρκελ η οποία δέχεται σφοδρή κριτική για την ανοικτή πολιτική της έναντι των προσφύγων, αναγκάστηκε να σκληρύνει τη ρητορική της μετά τις επιθέσεις στην Κολωνία.

Όπως δήλωσε όσοι πρόσφυγες ή μετανάστες προβαίνουν σε παράνομες πράξεις, δεν έχουν καμία θέση σε γερμανικό έδαφος.

Το σύνολο σχεδόν των υπόπτων για τις, κυρίως σεξουαλικές, επιθέσεις κατά γυναικών στο κέντρο της Κολωνίας τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι άτομα ξένης καταγωγής, κυρίως αιτούντες άσυλο που έφθασαν τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Γέγκερ.

“Τόσο οι δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, όσο και οι αναφορές της (τοπικής) αστυνομίας, καθώς και οι περιγραφές της ομοσπονδιακής αστυνομίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που διέπραξαν τις εγκληματικές αυτές ενέργειες είναι σχεδόν αποκλειστικά πρόσφυγες ή μετανάστες”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών ενώπιον ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για να εξετάσει τις βίαιες επιθέσεις στην Κολωνία.

“Ολες οι ενδείξεις οδηγούν σε άτομα από τη Βόρεια Αφρική ή από τον αραβικό κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόσφυγες οι οποίοι αιτούν άσυλο και έφθασαν τον περασμένο χρόνο περιλαμβάνονται στους υπόπτους”, πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα