Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό διάλυση η Ισπανία…

Υπό διάλυση η Ισπανία…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, Εκλογές, Ισπανία, Καταλονία, Μαριάνο Ραχόι,

H Ισπανία απειλείται πλέον ανοιχτά με απώλεια της Βαρκελώνης και ολόκληρης της Καταλονίας μετά τη δημιουργία της τοπικής κυβέρνησης από τους αυτονομιστές.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη νέα κυβέρνηση της Καταλονίας έστειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy λίγα λεπτά μετά την εκλογή του Carles Puigdemont λέγοντας ότι «δεν θα ανεχθεί καμία ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της Ισπανίας».

Το μήνυμα είχε αποδέκτη τον ίδιο το νέο πρόεδρο της Καταλονίας ο οποίος θα επιφορτισθεί με την εκκίνηση της διαδικασίας ανεξαρτητοποίησης.

Ο επικεφαλής της απερχόμενης κυβέρνησης της Ισπανίας διευκρίνισε ότι ήλθε σε επαφή με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Pedro Sanchez και τον ηγέτη των Ciudadanos Albert Riviera, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι αυτονομιστικές δυνάμεις της Καταλονίας έφθασαν σε συμφωνία για τον ορισμό προέδρου.

«Οι Ισπανοί μπορούν να είναι ήσυχοι» είπε ο ισπανός πρωθυπουργός δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υστερήσει ούτε σε ισχύ, ούτε σε αποφασιστικότητα συνεχίζοντας να υπερασπίζεται την ενότητα της Ισπανίας.

Σχετικά άρθρα