Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 80 στη Μοσούλη κατηγορούμενους για κατασκοπεία

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 80 στη Μοσούλη κατηγορούμενους για κατασκοπεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 80 ανθρώπους στη Μοσούλη, μεταξύ των οποίων τζιχαντιστές και αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας εκτελεστικό απόσπασμα, σύμφωνα με τοπική πηγή μέσα από την κατεχόμενη Μοσούλη.

Μιλώντας ανώνυμα, ώστε να μην εντοπιστεί από τους τζιχαντιστές, η πηγή αποκάλυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν τις εκτελέσεις στη στρατιωτική βάση Γκαζλανί το Σάββατο το απόγευμα. Η είδηση μεταδόθηκε και από το ιρακινό δίκτυο Al Sumaria.

Οι εκτελεσθέντες βρέθηκαν ένοχοι για κατασκοπεία και συνεργασία με την κυβέρνηση της Βαγδάτης. Μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και άνθρωποι που απλά αντιδρούσαν στην ιδεολογία των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει συνεχώς εδάφη τους τελευταίους μήνες, ενώ πολλά στελέχη της ηγεσίας του έχουν σκοτωθεί από αμερικανικούς ή ιρακινούς βομβαρδισμούς.

Οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι οι σύμμαχοι πρέπει να έχουν κατασκόπους ή πληροφοριοδότες στις περιοχές που ελέγχουν, για αυτό και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό εκείνων που είναι τα μάτια και τα αυτιά της Δύσης στα εδάφη τους.

Τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία δεκάδες ακτιβιστές του διαδικτύου, εθελοντές δημοσιογράφοι και blogger, έχουν εκτελεσθεί με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Σχετικά άρθρα