Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο βίντεο από το χάος στην Κολωνία – Συμπλοκές με φασίστες στη Γερμανία

Νέο βίντεο από το χάος στην Κολωνία – Συμπλοκές με φασίστες στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βίντεο, Γερμανία, Κολωνία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Ένα ακόμα βίντεο από τα όσα έκτροπα έλαβαν χώρα το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία βλέπει το φως της δημοσιότητας από τις γερμανικές Αρχές.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έδωσαν σήμερα, τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων τη νύχτα τρόμου στην Κολωνία ανέρχονται στα 379!

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές της Κολωνίας προχώρησαν την Παρασκευή σε 31 συλλήψεις υπόπτων, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και ακόμα 30 αλλοδαποί που μετείχαν στα επεισόδια, με 18 από αυτούς να βρίσκονται στους καταλόγους των ατόμων που ζητούν άσυλο από το Βερολίνο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι εννιά Αλγερινοί, οκτώ Μαροκινοί, τέσσερις Σύροι, ένας από το Ιράκ, ένας από την Σερβία, ένας από τις ΗΠΑ και δύο Γερμανοί πολίτες.

Γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν λόγο για προσχεδιασμένη επίθεση, καθώς έγινε ταυτόχρονα με την Κολωνία και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αποκλείοντας το ενδεχόμενο του “αυθορμητισμού” και πλέον διερευνούν την υπόθεση για να ανακαλύψουν τους απώτερους σκοπούς τους.

Δείτε το βίντεο

Ενταση στην Κολωνία μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών

Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεκάδες γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από άντρες αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις μαζικές επιθέσεις, ακροδεξιές και αριστερές οργανώσεις βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, ωστόσο, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων επικράτησε ένταση και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αντλίες νερού προκειμένου να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.

Η μία διαδήλωση διοργανώθηκε από το ισλαμοφοβικό κίνημα «Pegida» με την συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος «Pro Koeln» και μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων της περιοχής, με το σύνθημα «η Pegida προστατεύει».

Η «αντι-διαδήλωση» έγινε από τις ομάδες «Η Κολονία αντιστέκεται», υπό το γενικό σύνθημα «Όχι στο ρατσιστικό μίσος! Όχι στην σεξουαλική βία!».

Άνοιξε την πόρτα της εξόδου σε πρόσφυγες η Μέρκελ

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και από τους κυβερνητικούς της εταίρους για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, άνοιξε το δρόμο για τις απελάσεις προσφύγων.

Συγκεκριμένα η γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε σήμερα υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά τις απελάσεις προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο. Έτσι αν κάποιος πρόσφυγας καταδικαστεί έστω και με αναστολή για οποιαδήποτε παράπτωμα -πράγμα πολύ εύκολο στην Γερμανία- τότε θα απελαύνεται από τη χώρα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία, ένας άνθρωπος στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο μπορεί να απελαθεί από τη Γερμανία εφόσον έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, υπό τον όρο όμως ότι η ζωή του ή η υγεία του δεν θα διατρέξουν κίνδυνο στη χώρα καταγωγής του.

«Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα», αυτό «θα πρέπει να έχει συνέπειες αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα παραμονής τους στη Γερμανία θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή», είπε η καγκελάριος, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία.

Η ηγεσία του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ, που συνεδρίασε σήμερα στο Μάιντς, συμφώνησε να ζητήσει να ανακαλείται η χορήγηση ασύλου στην περίπτωση καταδίκης για κάποιο αδίκημα. Το ζήτημα αυτό ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί με το συγκυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

«Είναι σημαντικό εκεί όπου δεν επαρκεί ο νόμος, να τροποποιηθεί», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Άγγελα Μέρκελ η οποία θεωρεί ότι αυτό είναι «προς το συμφέρον της μεγάλης πλειονότητας των προσφύγων».

Σχετικά άρθρα