Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το PEGIDA καλεί σε συλλαλητήριο στην Κολωνία κατά των «βιαστών προσφύγων»

Το PEGIDA καλεί σε συλλαλητήριο στην Κολωνία κατά των «βιαστών προσφύγων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Pegida, Γερμανία, Κολωνία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Το αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA καλεί σε διαδήλωση μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κολωνία, για να διαμαρτυρηθεί για τις δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις και ληστείες την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε γυναίκες από νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέχρι στιγμής 200 γυναίκες έχουν καταθέσει μηνύσεις για τις επιθέσεις που δέχτηκαν.

Οι «Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» έχουν καλέσει σε συγκέντρωση από τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, όπου συνέβησαν τα έκτροπα, με κεντρικό σύνθημα «το PEGIDA προστατεύει».

Ο ιδρυτής του κινήματος, που ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2014, Λουτς Μπάχμαν πόζαρε χαμογελαστός στο Twitter, φορώντας ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Rapefugees not welcome», για να στείλει το μήνυμα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που κατηγορούνται για βιασμό.

Το συλλαλητήριο του PEGIDA, στο οποία θα προστεθούν οι αντισυγκεντρώσεις της αριστεράς, αντανακλά την όλο και περισσότερη πολιτική διάσταση που προσέλαβαν πολύ γρήγορα οι ομαδικές επιθέσεις στη Γερμανία.

Η έλλειψη σαφούς πληροφόρησης όσον αφορά την έρευνα αλλά και η απραξία των δυνάμεων επιβολής του νόμου το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς συνέβαλαν στην καθαίρεση του επικεφαλής της αστυνομίας Βόλφγκανγκ Άλμπερς.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 32 υπόπτους, ανάμεσά τους 22 αιτούντες άσυλο, και κάνει λόγο για 76 αδικήματα, περιλαμβανομένων 7 επιθέσεων με τη χρήση σωματικής βίας, όπως ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Εσωτερικών, επικαιροποιώντας τους προηγούμενους αριθμούς.

Η αστυνομία της Κολωνίας, η οποία έχει κινητοποιήσει από τη δική της πλευρά περίπου 100 στελέχη της που καλούνται να αξιοποιήσουν, μεταξύ άλλων στοιχείων, περίπου 350 ώρες βίντεο από διάφορες πηγές, κάνει λόγο για 16 υπόπτους — για τους οποίους δεν έχει δημοσιοποιήσει απολύτως κανένα στοιχείο.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε μόνο ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις» τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων που κλάπηκαν οδηγούν «προς κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο ή πολύ κοντά σε αυτά».

Πέραν των ανεπαρκειών της αστυνομίας, ο διάλογος επικεντρώθηκε πολύ γρήγορα στις συνέπειες που θα έχουν τα συμβάντα σε ό,τι αφορά την πολιτική έναντι των προσφύγων που εφαρμόζει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ — η Γερμανία υποδέχθηκε το 2015 σχεδόν 1,1 εκατ. αιτούντες άσυλο.

«Πρέπει να μειωθεί αισθητά ο αριθμός, δεν μπορούμε να υποδεχόμαστε κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Τόμας Όπερμαν.

Ο μεγάλος συνασπισμός που ασκεί την εξουσία στο Βερολίνο επιδιώκει να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα επιμένοντας να κινούνται διαδικασίες απέλασης για τους αιτούντες άσυλο που διαπράττουν εγκλήματα.

«Το ερώτημα που τίθεται μετά την Κολωνία» είναι «πότε χάνει κανείς το δικαίωμα στη φιλοξενία μας;», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας κομματικής εκδήλωσης του συντηρητικού κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Μάιντς, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γερμανίας.

Η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι εάν υπάρξει καταδίκη σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, μπορεί να απελαθεί ένας αιτούμενος άσυλο διαρκούσης της διαδικασίας αξιολόγησης της υπόθεσής του, με την επιπρόσθετη προϋπόθεση ότι η ζωή ή η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο στην πατρίδα του.

Αλλά «πρέπει να διερωτηθούμε» εάν αυτό μπορεί να συμβαίνει και σε περιπτώσεις που επιβάλλονται ελαφρύτερες ποινές, είπε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του ένας αιτούμενος άσυλο «χάνει το δικαίωμα» στη φιλοξενία της Γερμανίας ακόμη και σε περιπτώσεις επιβολής ποινών μικρότερης διάρκειας.

Για το θέμα αυτό τα κόμματα της συγκυβέρνησης μοιάζουν να υπερθεματίζουν: ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει προτείνει οι γερμανικές Αρχές να στέλνουν τους πρόσφυγες που καταδικάζονται στις πατρίδες τους για να εκτίουν τις ποινές τους.

Η Μέρκελ είναι φανερό ότι κάνει πιο σκληρή τη ρητορική της για το θέμα κάθε ημέρα που περνάει. Την Παρασκευή έκρινε ότι είναι «υπερβολικά πολλοί» πρόσφυγες συνεχίζουν να φθάνουν στη χώρα της.

Σχετικά άρθρα