Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατός Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος δεν επιτέθηκε στους Τούρκους

Στρατός Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος δεν επιτέθηκε στους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο στρατός του Ιράκ διέψευσε το Σάββατο ότι τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει στο βόρειο Ιράκ δέχτηκαν επίθεση από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ή ότι ενεπλάκησαν σε μάχη με τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, διαψεύδοντας τις δηλώσεις που έκανε σχετικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η κοινή επιχειρησιακή διοίκηση διαψεύδει ότι υπήρξε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των θέσεων των τουρκικών δυνάμεων στην Μπασίκα από το Ισλαμικό Κράτος πρόσφατα», ανέφερε η ιρακινή κρατική τηλεόραση. Οι Τούρκοι έχουν στρατοπεδεύσει κοντά στη Μοσούλη.

«Η κοινή επιχειρησιακή διοίκηση αρνείται αυτό που μετέδωσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον Τούρκο πρόεδρο περί συγκρούσεων ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στην ιρακινή επικράτεια και τους τρομοκράτες του Ντάες είτε στη Μπασίκα, ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή», μετέδωσε ακόμη η ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι μια επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον της στρατιωτικής βάσης όπου οι τουρκικές δυνάμεις εκπαιδεύουν μια ιρακινή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση δείχνει ότι η απόφαση της Άγκυρας να αναπτύξει τακτικό στρατό πέραν των εκπαιδευτών ήταν δικαιολογημένη.

Το TRIBUNE έκρινε εξαρχής ως αναληθή την είδηση και για αυτό δεν τη μετέδωσε.

Σχετικά άρθρα