Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊνμάγερ: Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να εξοντωθεί ολοκληρωτικά

Σταϊνμάγερ: Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να εξοντωθεί ολοκληρωτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, έφεραν την τρομοκρατική απειλή από το Ισλαμικό Κράτος, στην πρώτη γραμμή της ατζέντας της εξωτερικής πολιτικής, σημειώνει σε άρθρο του στο Project Syndicate, ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Οι 13η Νοεμβρίου τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι – ο οποίος χτύπησε στην καρδιά της Γαλλίας και της Ευρώπης στο σύνολό της – έχουν φέρει την τρομοκρατική απειλή από το Ισλαμικό Κράτος στην πρώτη γραμμή της ατζέντας της εξωτερικής πολιτικής.

«Για μένα, η απάντηση σε τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μπορεί να είναι να κλειδώσουμε τις πόρτες μας», σημειώνει ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Όπως εξηγεί, η απάντησή της Ευρώπης πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτική:

Μεγαλύτερη επαγρύπνηση στη Γερμανία και πιο εντατική συνεργασία με τις αρχές ασφαλείας των εταίρων μας.

Εμείς στη Δύση πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα για την μάχη του κοινωνικού αποκλεισμού που γεννά την αποξένωση, η οποία συνεπάγεται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενσωμάτωση των μουσουλμανικών και άλλων μεταναστών σε όλα τα επίπεδα.

Ταυτόχρονα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κακό του Ισλαμικού Κράτους στους τόπους όπου ξεκίνησε: το Ιράκ και τη Συρία.

«Τη νύχτα των επιθέσεων στο Παρίσι, η Γερμανία υποσχέθηκε στη Γαλλία ότι θα σταθεί στο πλευρό της.

Αποφασίσαμε πρόσφατα ότι η ευθύνη μας για να τηρήσουμε αυτή την υπόσχεση, περιλαμβάνει στρατιωτική συνεισφορά στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όλοι γνωρίζουμε, βέβαια, ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να νικηθεί με βόμβες και μόνο.

Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι η απειλή που θέτει το Ισλαμικό Κράτος δεν θα ξεπεραστεί χωρίς στρατιωτικά μέσα, και ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί στρατιωτικά, μετά από ένα χρόνο μπορεί κάλλιστα να μην μείνει τίποτα εκεί για να οικοδομήσουμε μια πολιτική λύση είτε για τη Συρία ή το Ιράκ.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στη Συρία θα είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία, και το αποτέλεσμα δεν είναι εντελώς στα χέρια μας.

Μερικοί από τους εταίρους που χρειαζόμαστε εξυπηρετούν συμφέροντα πολύ διαφορετικά από τα δικά μας και ενδεχομένως αντικρουόμενα.

Αλλά το να διαμαρτυρόμαστε για την πολυπλοκότητα της κατάστασης στη Συρία δεν αποτελεί υποκατάστατο για την ανάληψη δράσης, τονίζει ο Στάινμαγερ.

Σχετικά άρθρα