Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Στα παλιά παπούτσια της Άγκυρας τι θέλουν οι Τουρκοκύπριοι

Κύπρος: Στα παλιά παπούτσια της Άγκυρας τι θέλουν οι Τουρκοκύπριοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Τουρκία,

Ωμή παρέμβαση από την Τουρκία στα κατεχόμενα, δείχνει την πρόθεση της Άγκυρας για το τι είδους λύση θέλει στο Κυπριακό και πόσο γράφει στα παλιά της τα παπούτσια ακόμη και τους Τουρκοκυπρίους.

Για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό όπως αναφέρει η κυπριακή έκδοση της “Καθημερινής”, η τουρκική «Πρεσβεία» εξέδωσε ένα ανακοινωθέν, το οποίο ζητά από το «κυβερνών» Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) να αποδεχθεί το τελεσίγραφο και τις προτάσεις της τουρκικής πλευράς στο ζήτημα του νερού που θα προμηθεύονται οι Τουρκοκύπριοι από την Τουρκία δίχως καμία καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την «Πρεσβεία», το ζήτημα της διαχείρισης του νερού θα πρέπει να συζητηθεί στο «κυβερνητικό συμβούλιο» και όχι στα κεντρικά όργανα του ΡΤΚ. Επίσης, η «Πρεσβεία» υπενθυμίζει ότι πρόσφατα το ΡΤΚ αποφάσισε να μην αποδεχθεί τις τουρκικές προτάσεις. Στο ανακοινωθέν αφήνεται να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δυσαρέστησε την τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με την ρητορική της τουρκικής πλευράς, η τ/κ πλευρά καλείται μια ώρα αρχύτερα να εξετάσει μια «συμφωνία», η οποία, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Άγκυρα, υπογράφηκε από δυο «ανεξάρτητα κράτη».

Με το συγκεκριμένο ανακοινωθέν, η Άγκυρα δείχνει στην τ/κ πλευρά τον δρόμο για την επίλυση του προβλήματος στο ζήτημα του νερού. Με άλλα λόγια, πραγματοποιεί μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των Τουρκοκυπρίων.

Σχετικά άρθρα