Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ πρέπει να απομονώσουν την Τουρκία του Ερντογάν

Οι ΗΠΑ πρέπει να απομονώσουν την Τουρκία του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να δει την πραγματικότητα στην Τουρκία του “Σουλτάνου” Ερντογάν και να τον απομονώσει, υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Φίλιπς, διευθυντής του Προγράμματος για την εδραίωση της ειρήνης στο Ινστιτούτο Μελέτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ της αντιγραφής του Ναζιστικού μοντέλου για το προεδρικό σύστημα στην Τουρκία, αναφέροντας μάλιστα το “παράδειγμα Χίτλερ”.

Αυτή τη στιγμή 34 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή με την κατηγορία και μόνο ότι προσέβαλαν τον Ερντογάν, ενώ η Τουρκία είναι στη θέση 149 στον κατάλογο των 180 χωρών στην ελευθερία Τύπου της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Το 2013 σε ειρηνική διαμαρτυρία στο πάρκο Γκεζί, η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα και κανόνια νερού, ενώ η αστυνομική βία επεκτάθηκε σε 60 πόλεις.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο Ερντογάν ξεκίνησε εμφύλιο πόλεμο ενάντια στο PKK για να κερδίσει την υποστήριξη των εθνικιστών, μιλώντας για “καθαρή Τουρκία”.

Από τότε τουλάχιστον 260 άμαχοι έχουν δολοφονηθεί σε αρκετές πόλεις της χώρας, ενώ έχει καταστρατηγηθεί το κράτος δικαίου πλήρως.

Η εθνική υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας έστειλε όπλα στο Ισλαμικό Κράτος και υποστήριξε τεχνολογικά και οικονομικά την άνοδό του στη Συρία.

Την ίδια ώρα η Τουρκία εξάγει ισλαμισμό στα Βαλκάνια με όνειρο την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ με το πρόσχημα της πολιτιστικής συνεργασίας χρηματοδοτεί τζιχαντιστικές οργανώσεις στην περιοχή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απέρριψε για ένα ολόκληρο χρόνο την πρόσβαση στη βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ, μια βάση απαραίτητη για να βομβαρδιστεί το Ισλαμικό Κράτος. Όταν τελικά το αποδέχτηκε, ξεκίνησε τις επιθέσεις ενάντια στους Κούρδους αντί για το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα εντός της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να βομβαρδιστούν και οι Κούρδοι της Συρίας που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Τέλος, η διαφθορά στην Τουρκία είναι σε ύψιστο επίπεδο ενώ η ίδια η οικογένεια του Ερντογάν είναι μπλεγμένη στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος…

Σχετικά άρθρα