Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καντάφι προέβλεψε πριν πέσει ότι τζιχαντιστές θα μακελέψουν την Ευρώπη

Ο Καντάφι προέβλεψε πριν πέσει ότι τζιχαντιστές θα μακελέψουν την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Λιβύη, Μουαμάρ Καντάφι, Τζιχαντιστές, Τόνι Μπλερ,

Η βρετανική Telegraph αποκάλυψε συνομιλίες του Μουαμάρ Καντάφι και του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, στις οποίες ο ηγέτης της Λιβύης προειδοποιούσε ότι εάν ανατρεπόταν τίποτα κανείς δεν θα υπήρχε στη συνέχεια να εμποδίσει τους τζιχαντιστές να χτυπήσουν την Ευρώπη.

Ο Μουαμάρ Καντάφι προσπάθησε να εξηγήσει στον Τόνι Μπλερ, σε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες τους τον Φεβρουάριο του 2011, ότι εάν οι ξένες δυνάμεις βοηθούσαν τους εξεγερθέντες στη Λιβύη να τον ανατρέψουν, το επόμενο που θα ακολουθούσε ήταν ότι οι τζιχαντιστές θα περνούσαν σε επιθέσεις μέσα στην Ευρώπη.

«Είναι μια κατάσταση ιερού πολέμου [τζιχάντ]. Είναι οπλισμένοι και τρομοκρατούν τους ανθρώπους στους δρόμους. Δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους. Συνεχώς λένε πράγματα όπως ότι ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης. Λένε τα ίδια με τον Μπιν Λάντεν”, είπε ο Καντάφι στον Μπλερ σύμφωνα με την Telegraph.

Ο Καντάφι επίσης καλωσόριζε τους ξένους δημοσιογράφους να έρθουν στη Λιβύη και να διαπιστώσουν την κατάσταση μόνοι τους, ώστε όλος ο κόσμος να μάθει την αλήθεια σχετικά με αυτούς τους αποκαλούμενους επαναστάτες, οι οποίοι και τελικά ανέτρεψαν την κυβέρνησή του.

«Είναι ανάγκη να εξηγήσω στη διεθνή κοινότητα. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να έρθουν και να διαπιστώσουν την αλήθεια, είναι καλοδεχούμενοι”, έλεγε ο Καντάφι στον Μπλερ.

Όταν ο Μπλερ είπε στον Καντάφι να παραιτηθεί από αρχηγός του κράτους, ο πρώην ηγέτης της Λιβύης επέμενε ότι υπερασπιζόταν την πατρίδα του και ολόκληρη την ακτή της βόρειας Αφρικής από τους τζιχαντιστές.

«Δεν τους πολεμάμε εμείς, αυτοί μας επιτίθενται… Η ιστορία είναι απλή: μια οργάνωση εξάπλωσε πυρήνες εν ύπνω σε όλη τη βόρεια Αφρική. Αποκαλούνται η Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική”, έλεγε ο Καντάφι.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνομιλίας Καντάφι – Μπλερ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του στον Καντάφι να παραιτηθεί και να δρομολογήσει ειρηνικά τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του.

Ο Καντάφι αρνήθηκε να φύγει και τους είπε ότι αυτό που θα κάνει είναι να εξοπλίσει στρατεύματα πιστά στον ίδιο για να συντρίψουν τους τζιχαντιστές στη Λιβύη και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Λίβυοι θα πεθάνουν, θα γίνει ζημιά στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι ένοπλες ομάδες χρησιμοποιούν την κατάσταση ως δικαιολογία και εμείς θα τους πολεμήσουμε”, είπε ο Καντάφι στον Μπλερ, σύμφωνα πάντα με την Telegraph.

Οι προειδοποιήσεις του Καντάφι αγνοήθηκαν από τη Δύση και τρεις εβδομάδες μετά το ΝΑΤΟ άρχισε να βομβαρδίζει τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, ανάμιξη που οδήγησε και στην ανατροπή της κυβέρνησης της Λιβύης.

Μετά και τον φόνο του Καντάφι από ένα έξαλλο πλήθος τζιχαντιστών, που τον είχε πιάσει αιχμάλωτο, η Λιβύη βυθίστηκε στο απόλυτο χάος.

Διάφορες τζιχαντιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Ισλαμικό Κράτος, εκμεταλλεύτηκαν την πλήρη διάλυση της χώρας για να αποκτήσουν δύναμη, επιρροή και έλεγχο εδαφών.

Ο Καντάφι επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις του και πολλοί υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σχετικά άρθρα