Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

20χρονος Μαροκινός ο τζιχαντιστής που σκοτώθηκε στο Παρίσι

20χρονος Μαροκινός ο τζιχαντιστής που σκοτώθηκε στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Ο άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι την Πέμπτη, κρατώντας ένα μαχαίρι, και έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών αναγνωρίστηκε ως ένας 20χρονος με καταγωγή από το Μαρόκο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο νεαρός άνδρας ονομαζόταν Αλί Σαλάχ (Ali Sallah) και είχε γεννηθεί στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο το 1995.

Το 2013 είχε καταδικαστεί για μικροκλοπή στη Γαλλία.

Ο Αλί Σαλάχ οπλισμένος με ένα μαχαίρι επιχείρησε την Πέμπτη να εισέλθει σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι. Οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν έγκαιρα και τον πυροβόλησαν.

Ο άνδρας φόραγε και μια ζώνη που έμοιαζε με βομβιστή αυτοκτονίας, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν είχε πάνω του εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ο Αλί Σαλάχ είχε μαζί του μια σελίδα χαρτί στην οποία εικονιζόταν η σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που συνοδευόταν με κείμενο στα αραβικά.

Το όλο περιστατικό συνέβη ένα χρόνο μετά τη σφαγή στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, στις 7 Ιανουαρίου 2015, από δύο τζιχαντιστές που σκότωσαν 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν ακόμα 11, ως πράξη εκδίκησης επειδή οι σκιτσογράφοι του εντύπου σατίριζαν τον Προφήτη Μωάμεθ.

Σχετικά άρθρα