Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες νεκροί Σαουδάραβες στρατιώτες στην Υεμένη – Τους τσακίζουν οι σιίτες!

Δεκάδες νεκροί Σαουδάραβες στρατιώτες στην Υεμένη – Τους τσακίζουν οι σιίτες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Τουλάχιστον 82 στρατιώτες υπό σαουδοαραβική διοίκηση σκοτώθηκαν ενώ επιχειρούσαν να περάσουν στην Υεμένη από το συνοριακό πέρασμα Ταουάλ, που συνδέει την επαρχία Τζιχάν στη νότια Σαουδική Αραβία με τη βόρεια Υεμένη, δήλωσε διοικητής των σιιτών ανταρτών Χούτι στο ιρανικό FNA την Τετάρτη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πέντε τεθωρακισμένα οχήματα των σαουδοαραβικών δυνάμεων καταστράφηκαν σε μάχες με τους Υεμενίτες Χούτι.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτών της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και σε μια άλλη επίθεση των Χούτι, αιφνιδιαστική, σε στρατόπεδο μέσα στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, οι Υεμενίτες επιτέθηκαν στη στρατιωτική βάση στο Αλχατζλέχ στην επαρχία Νατζράν της Σαουδικής Αραβίας.

Δεκάδες Σαουδάραβες στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν.

Τελευταίες πληροφορίες από την περιοχή μεταδίδουν ότι το σαουδοαραβικό στρατόπεδο περιήλθε στον έλεγχο των δυνάμεων της Υεμένης.

Το Σάββατο οι δυνάμεις της Υεμένης επιτέθηκαν σε θέσεις του στρατού της Σαουδικής Αραβίας στη νότια Σαουδική Αραβία σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς στρατιώτες.

Οι δυνάμεις της Υεμένης βομβάρδισαν με όλμους της σαουδοαραβικές θέσεις στις επαρχία Τζιζάν, σκοτώνοντας 3 Σαουδάραβες και τραυματίζοντας 11, παραδέχθηκε ο τοπικός Σαουδάραβας αξιωματούχος Γιαχία Αμπντουλάχ Αλ Κατάνι.

Τέλος, την προηγούμενη Πέμπτη οι δυνάμεις της Υεμένης σκότωσαν ακόμα 11 Σαουδάραβες στρατιώτες με πυρά πυροβολικού στην επαρχία Τζιζάν.

Την ίδια Πέμπτη οι σιιτικές δυνάμεις της Υεμένης συνέλαβαν αιχμαλώτους και 25 Σαουδάραβες και συμμάχους τους στρατιώτες στην κεντρική Υεμένη.

Σχετικά άρθρα