Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι πετσοκόβουν τους μισθοφόρους του Ερντογάν δυτικά του Ευφράτη (βίντεο)

Οι Κούρδοι πετσοκόβουν τους μισθοφόρους του Ερντογάν δυτικά του Ευφράτη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φράγμα Τισχρίν, Χάρτης,

Οι σοσιαλιστικές κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, το YPG/YPJ, απέκρουσαν μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους το Ισλαμικό Κράτος δυτικά του Ευφράτη, κοντά στο Φράγμα Τισχρίν.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στις κουρδικές δυνάμεις, που αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στο χωριό Αμπού Κελκέλ (Abu Qelqel), μεταξύ του φράγματος και της πόλης Μανμπίτζ (Ιεράπολη), που οι Κούρδοι σκοπεύουν να απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος.

map_manbij Στον χάρτη αριστερά βλέπετε, με το κόκκινο αστέρι, το σημείο που δόθηκε η μάχη και δεξιά την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων δυτικά του Ευφράτη.

Οι Κούρδοι έχουν περάσει για τα καλά δυτικά του Ευφράτη και ενώ οι Τούρκοι τους απειλούσαν, ότι θα τους χτυπούσαν εάν το έπρατταν, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει καμία κίνηση γιατί προφανώς είναι οι Αμερικανοί που δεν επιτρέπουν στον Ερντογάν να επιτεθεί στους συμμάχους τους στη Συρία.

Η πόλη Μανμπίτζ, το ελληνικό της όνομα είναι Ιεράπολη, είναι στρατηγικής σημασίας. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ευφράτη, στη βόρεια Συρία, και ο πληθυσμός της πριν τον πόλεμο ήταν κοντά στους 100.000 κατοίκους και αποτελούνταν από Άραβες, Κιρκάσιους και Κούρδους.

Οι Κούρδοι θέλουν τη Μανμπίτζ να την εντάξουν στα εδάφη του αυτόνομου συριακού Κουρδιστάν και αυτό αποτελεί τον νέο εφιάλτη των Τούρκων.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τις κουρδικές δυνάμεις να αποκρούουν την επίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές, υποστηριζόμενοι από την αμερικανική πολεμική αεροπορία. Που να τολμήσει ο Ερντογάν να χτυπήσει τους άνδρες που μάχονται με τους Αμερικανούς στους ουρανούς τους:

Δείτε ακόμα ένα βίντεο από την προέλαση του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ σοσιαλιστικού στρατού (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις – SDF), στην περιοχή του Φράγματος Τισχρίν:

Σχετικά άρθρα